El Maresme demanarà a l’Estat que no s’hagin de pagar les taxes d’ocupació de les platges fins a final d’any

"La crisi està colpejant amb duresa el sector turístic", diu el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó

Ciutat 2017/2019, PLATJA VARADOR

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha anunciat que un total de 16 municipis de la comarca sol·licitaran per carta a l’Estat que exoneri de les taxes d’ocupació de les platges des del principi de la pandèmia fins a final de 2020, com han fet els ajuntaments de Tarragona i el Garraf. En concret, l’alliberament de les taxes es proposa per a tots els adjudicataris i concessionaris de les platges, tant per a les activitats de temporada contemplades en els Plans d’Usos com de Concessions actualment vigents sol·licitades, siguin aquestes activitats desenvolupades sobre les zones de Domini Públic Marítim Terrestres o en zones de Servitud de Protecció.

El document el signarien els municipis de Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat, a través del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona - Maresme. El tema es va parlar en la darrera Junta general de l’ens, el passat 10 de juny.

Sector turístic clau

En la petició que es farà a l’Estat, s’explica com la majoria dels municipis maresmencs depenen majoritàriament del sector turístic, amb el litoral com a principal servei i atractiu, que segons s'explica des del consorci "es gestiona de manera sostenible i també com espai saludable i font de salut". El sotrac econòmic causat per l’aturada de l’activitat deguda a la crisi de la COVID-19, ha afectat greument a les empreses, especialment a les dedicades al sector de serveis turístics, que veuen perillar la seva continuïtat per la considerable pèrdua d’ingressos. Per tot plegat, es demana que se les exoneri de les taxes d’ocupació.

Maresme 2014/2015, Joaquim Arnó

La crisi està colpejant amb duresa el sector turístic, molt afectat en no poder rebre visitants de manera normalitzada per l’actual situació. Amb aquesta petició a l’Estat volem aconseguir una mica d’oxigen pel sector, que necessita ara mateix tot l’aire que es pugui donar. El Consorci i els municipis de la comarca treballem en diversos fronts, tant en accions per aconseguir facilitar el dia a dia a les empreses en tot el que puguem, com en impulsar el coneixement del Maresme, perquè torni a ser un punt de destinació turística amb tota la seva potencialitat. Tot suma”, explica el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, Joaquim Arnó.

La petició a l’Estat es farà a través d’una carta, adreçada a la ministra de Foment i Transició Ecològica, la Delegada del Govern a Catalunya, el Cap de la Demarcació de Costes de Catalunya i el Cap del Servei Provincial de Costes a Barcelona.