Imprimir aquesta pàgina

Fem Pop, un cant a la igualtat

El festival va néixer amb la voluntat de donar protagonisme a les artistes dones davant la desigualtat que encara pateixen en la indústria musical

Maresme 2017/2019, Fem pop-ra

 “Fem Pop va néixer amb la voluntat de morir”. Així ho sentencien des de l'organització. Aquest festival, que torna a fer parada a Malgrat de Mar el diumenge 24 de novembre, està emmarcat dins el festival Arrela’t. El seu objectiu és lluitar contra la desigualtat que pateixen les dones en la indústria musical, i per això aposten només per veus femenines.

Durant tota la jornada de diumenge actuaran cinc de les promeses més destacades de l'escena independent, internacional i nacional, distribuïdes en quatre espais inusuals del municipi.

El festival itinerant Fem Pop torna a Malgrat de Mar en la seva tercera edició al municipi commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre) amb molta reivindicació. Des del 2017, el festival també ha visitat Barcelona, Granollers, Rubí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Quirze del Vallès amb la voluntat de connectar diferents poblacions del territori a través de la lluita per la igualtat.

La raó de ser del festival es pot entendre fent un cop d'ull als festivals més destacats d'Espanya. Segons un estudi publicat per la plataforma Mujeres y Música, durant el 2019 només un 19% dels artistes confirmats han estat dones o bandes que inclouen dones entre la seva formació principal. La desigualtat també es fa palesa a Spotify, on les dones ocupen només un 20% de les llistes més escoltades.

Fem Pop 2019

Maresme 2017/2019, Fem pop-ra

El cartell d'aquest any reuneix la tendresa de Talitha Ferri (EUA/Dinamarca), la joveníssima Raquel Lúa (Catalunya), acabada de sortir del Taller de Músics de Barcelona, la poderosa veu d'Amy May Ellis (Regne Unit), el lo-fi jazz d'Eleni Drake (Sud-àfrica i Regne Unit) i la mescla de gèneres (electrònica, indie folk i hip hop) de Fernanda Aleman (Argentina/Catalunya).