Presenten el Càntir de l'any obra del prestigiós dissenyador André Ricard

Enguany la presentació ha estat de forma virtual a través d'un vídeo que compta amb la participació dels seus protagonistes

Càntir Argentona 2020

Degut a les condicions excepcionals en què ens trobem actualment i a la cancel·lació d'ultima hora de la Festa Major d'Argentona, el càntir protagonista de la 70 Festa del Càntir d'Argentona ha estat presentat aquest divendres de manera virtual en format vídeo.

Vídeo presentació del Càntir de l'Any

El vídeo de presentació compta amb intervencions d’Àngel Puig, Regidor de Cultura i President del Patronat Municipal del Museu del Càntir, Oriol Calvo, director del museu, André Ricard, dissenyador del càntir de l’any i Quim Larrea, director de la producció i coordinació.

El dimarts 4 d'agost es vendran els càntirs beneïts pel Mossèn Álex Marzo al museu, ja que ha quedat cancel·lada la posta, benedicció i venda de càntirs a la Font de Sant Domènec.

Aposta pels dissenyadors de prestigi

Seguint amb el canvi d’estratègia dels darrers anys i amb l’aposta ferma en els càntirs dissenyats per personatges importants del món del disseny, aquest any ha estat dissenyat per André Ricard. Es tracta d'un dels grans mestres del disseny del nostre país, àmpliament premiat nacional i internacionalment. Amb més de seixanta anys de trajectòria ha creat làmpades, electrodomèstics, estris de cuina, d'escriptori, rellotges, mobiliari urbà, vaixelles, envasos i, fins i tot, va ser l’autor de la recordada torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona del 92.

Càntir Argentona 2020
El càntir d’enguany es tracta d’una obra que va a l’essència del càntir, amb un fang vermell porós i mate al dipòsit en contrast amb un vernís verd brillant a la part superior on hi ha els brocs i la nansa. És un càntir senzill però alhora d’una gran elegància fruit del doble bisell de la part superior del càntir que, com l’escot d’un vestit, li dona al disseny un caire femení.

Andre Ricard

“Dissenyar significa dotar els objectes de la nostra vida quotidiana de les formes més sensates i simples perquè compleixin òptimament la funció a la qual se’ls destina” André Ricard