El espectacles teatrals més originals aterren a Argentona

Art, tallers i oci per a tota la família

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dijous, 01 Agost 2019 07:16

Argentona 2014/2019, un mon de cartró

La Festa Major d'Argentona no són només càntirs, música i actes populars. Edició rere edició la vila aposta pels espectacles teatrals més originals, una programació que crida l'atenció dels més petits però que també és capaç de captivar els adults. Aquest any, després de la preestrena ahir de "Teia", de Júlia Farrero Puig, arriben més obres que combinen la música, els titelles i la dansa a la perfecció.

A tall d'exemple, avui divendres, 2 d'agost, a les 19 hores, l'escola Bernat de Riudemeia serà l'escenari de l'agrupació El Pot Petit. En aquesta actuació festiva hi haurà música en directe, ja que la banda porta baix, bateria, guitarra, piano, violí, saxo, trombó, titellaire i veus.

Una mica més tard, a la terrassa de l'Església, la companyia Claire Ducreux i Toni Mira interpretaran l'obra "Avec le temps". Ambdós artistes fan servir la dansa, el teatre visual i una bona dosi d'humor per explicar una història tragicòmica.

Un món de cartró convidarà els més petits a participar en un conte obert a la imaginació  

Obriu pas a la comèdia

Un cop encetada la Festa Major, amb el pregó, la Nit Boja i l'aixecada de càntirs completats, arriba el torn de la comèdia. Després de la seva actuació a Mataró per Les Santes, la companyia Markeliñe intentarà fer somriure petits i grans amb el seu espectacle "Chef Nature". Diumenge 4, a les 19 al pati de l'escola Bernat Riudemeia, aquests artistes procedents del País Basc obriran un original restaurant a peu de carrer.

Passat el cap de setmana, dilluns, dia 5 d'agost, a les 20 hores un meteorit impactarà a l'escola Argentona i donarà el tret de sortida a l'espectacle familiar "Asteroid", de la companyia Campi Qui Pugui. Es tracta d'una obra que, mitjançant l'humor absurd, afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem. La producció combina teatre gestual i titelles amb l’objectiu d’aconseguir un impacte sorprenent i transformador a l’espai públic.

Aquells que vulguin continuar amb la festa no es poden perdre "Un món de cartró", de la companyia Crea Moviment, que ens convidarà a participar en un conte obert per a menuts i grans on les caixes de cartró tindran un rol fonamental.