Comença la roda de contactes: Unitat prefereix un acord amb JuntsxCat

Tot i això, Eudald Calvo es reunirà amb totes les formacions que han obtingut representació

  • Argentona Comunicació
  • Dijous, 30 Maig 2019 09:32

Eudald Calvo

Unitat – Argentona per la República ja ha començat la roda de contactes amb les altres formacions polítiques que han aconseguit representació a l'Ajuntament després de les eleccions municipals de diumenge. Està previst que les trobades comencin aquesta mateixa setmana. El candidat d'Unitat i alcalde en funcions, Eudald Calvo, assegura que es reuniran amb tots els grups però que "l'opció preferida és la d'un acord amb Junts per Catalunya".

Tot i que Unitat va guanyar les eleccions aconseguint 8 regidors, no té la majoria absoluta del ple, que se situa en 9 representants. Una de les opcions de les quals disposa la llista unitària és la de governar en minoria però necessiten, com a mínim, l'abstenció d'un dels regidors de l'oposició en la investidura. L'altra opció que es planteja Unitat és pactar amb una altra agrupació municipal per formar govern. En ambdós casos, Eudald Calvo ha afirmat que l'opció preferida és intentar un acord amb Junts per Catalunya. Tot i això, el cap de llista d'Unitat es reunirà amb totes les formacions, ja sigui per intentar aconseguir un acord com per "establir una relació entre el govern i l'oposició pels pròxims quatre anys".

Una situació "surrealista"

El que sí que descarta Calvo és que la seva formació es quedi a l'oposició i afirma que seria "completament surrealista" encara que no tinguin majoria absoluta. "No ho contemplem ni com a una possibilitat remota", ha sentenciat.

D'altra banda, l'alcalde en funcions ha revelat que les trobades amb tots els grups polítics seran públiques, de la mateixa manera que ho van ser ara fa quatre anys. Eudald Calvo ha recordat que "tothom va poder veure què s'acordava i què es deia, i la idea que mantenim és semblant a aquesta". Segons Calvo, Unitat ja ha dissenyat el seu equip negociador.