Els Catarres, Iseo i Crim, caps de cartell de la Garrinada

El festival de música jove de la Festa Major tornarà a l'Escola Argentona els dies 4, 5 i 6 d'agost

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 06 Juny 2018 09:02

Els Catarres

La cita és fixa i ineludible. Les nits del 4, el 5 i el 6 d'agost a Argentona estan de Festa Major i a l'Escola que duu el nom de la Vil·la hi ha un festival de música jove, amb entrada gratuïta que ja fa anys que està subratllat a les agendes de molta gent del Maresme i més enllà. La Garrinada torna aquest 2018 i ho fa de la mà d'un cartell que promet tornar a omplir de gom a gom la zona de concerts en tres jornades completes. Els Catarres és el nom més mediàtic dels tretze que, entre grups i punxadiscos, integren la programació. Com és marca de la casa, tampoc té desperdici el cartell en el que una mena de King Kong garrí anuncia, cervesa en mà, la propera edició de la Garrinada. 

Els Catarres seran els reis de la tercera de tres nits de Garrinada, el 6 d'agost. Compartiran l'escenari, en aquesta darrera vetllada, amb els Balkan Paradise Orchestra que són la fanfàrria de música balcànica de referència a casa nostra i el grup valencià Pupil·les que ofereixen un rap d'empoderament feminista que cada dia guanya més adeptes. L'incombustible Miquel Del Roig tornarà a ser la banda sonora d'una de les cites de tarda sense les quals no es pot entendre aquesta festa: la Caipirinyada popular.

Iseo & Dodosound al Clap

El fenomen Iseo

La inauguració de la Garrinada serà el mateix dia de Sant Domingo, després dels focs. Abans, però, a la tarda hi haurà hagut ja un preludi en forma de sound system de dub. Els primers concerts grans pel dia 4 portaran el segell de CRIM i La Sra Tomasa, dos grups consolidats i emergents de l'escena catalana amb un punk polivalent i una mescla mestissa del tot ballable com a estils senyera, respectivament. Per la jornada del 5 hi ha com a gran reclam el concert d'Iseo&Dodosound, la gran revelació del reggae dub estatal que el gener passat va esgotar entrades al Clap de Mataró i ja es pot considerar un fenomen mediàtic de primera ordre.

Roba Estesa, un dels grups d'una Garrinada molt femenina

La jornada que arrencarà amb el Sopar popular de porc a l'ast també comptarà amb Roba Estesa, un grup de folk animat cent per cent femení que creix dia a dia des de la seva Tarragona natal.