Aspencat, Esne Beltza i The Zombie Kids encapçalen La Garrinada 2016

La festa jove argentonina aposta pel rap i l'electrònica per diversificar el seu cartell

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 06 Juny 2016 20:00

Argentona, garrinada 2013

La Garrinada es presenta com "la festa més porca" i proclama la capitalitat d'Argentona al Maresme, ni que sigui durant tres dies en forma de concerts i festa. La programació jove i nocturna de la Festa Major del municipi va desvelar dilluns el seu cartell, en el que l'assemblea impulsora assegura haver buscat una major diversitat d'estils. Els tres noms que sobresurten per sobre la resta són el combat musical valencià d'Aspencat, el còctel de ritmes bascos d'Esne Beltza i l'electrònica de The Zombie Kids. La Garrinada adequarà les infraestructures i els serveis de la festa en col·laboració amb l'Ajuntament d'Argentona. L'any passat van passar per les tres nits d'aquesta festa fins a 12.000 persones.

L'Escola Francesc Burniol tornarà a ser l'escenari on les nits de la Festa Major d'Argentona prenguin cos de concerts joves. Pel primer dia de la programació obriran foc els Lágrimas de Sangre i el seu rap amb influències de rock i reggae tot esperant el plat fort, els Aspencat que ja van fer volar la Garrinada fa dos anys. El grup valencià ja és el gran dominador de l'escena dels Països Catalans i prometen apropar el recinte al límit de l'aforament. El segon dia portarà segell mestís de la mà de Muyayo Rif –un grup camaleònic– i Esne Beltza, un grup explosiu amb reggae amb aires de folk amb bona part dels músics habituals de Fermin Muguruza. DJ Plan B, un terratrèmol valencià que tot ho capgira, tancarà una nit ben potent.

The Zombie Kids, un nou estil per la Garrinada

La tercera nit de la Garrinada començarà amb la típica Caipirinyada que comptarà amb doble animació mataronina, primer Ignorantes i el seu 'Ruta Party Show' i després el col·lectiu de Djs The Fool Monkeys. A la nit hi haurà el rap valencià d'Atupa refermant les connexions de la Garrinada amb el sud i The Zombie Kids, un duet d'electrònica que dóna voltes al món encenent les pistes de ball i que canviaran l'escenografia habitual de la Garrinada, qui sap si recordant l'antiga rave que s'havia fet a Argentona.