Tres de Mataró al més alt del futbol

Torrejón, Ouahabi i Aleñà triomfen vestits de blaugrana

Opinió 2017/2019, foto opinio tot esport-mataronines a can barça

Aquesta ha estat una "setmana gran" pels mataronins i mataronines que juguen al Barça de futbol, tot i que encara en poden venir més. Gairebé tothom sap que el blaugrana Carles Aleñà és de casa nostra, però segurament menys gent coneix que a "Can Barça" també hi tenim a Marta Torrejón i Leila Ouahabi. Parlem de dues jugadores nascudes a la nostra ciutat i que han acabat triomfant a la vegada vestides de blaugrana. Un fet molt destacable ja que parlem d'un equip amb gent de casa però també amb grans fitxatges internacionals com l'holandesa Lieke Martens o la francesa Kheira Hamraoui. Arribar-hi no és gens senzill.

Torrejón i Ouahabi –que també són internacionals amb Espanya– acaben de fer història classificant-se per la gran final de la Women's Champions League que es disputarà el 18 de maig a Budapest. Un gran èxit que encara podrà ser més brillant si aconsegueixen sorprendre en la gran final a l'Olympique de Lió, l'equip que ha guanyat les tres últimes edicions.

Les seves són tres trajectòries diferents però que han acabat al club on moltíssims nens i nenes somien arribar... i molt pocs ho aconsegueixen. En primer lloc Torrejón (nascuda al 1990 i segona capitana de l'equip) va fer el salt de Mataró a la capital catalana per fitxar per la base de l'Espanyol, arribant al  primer equip blanc i blau fins que el 2013 va fitxar pel Barça. Per la seva banda, Ouahabi (1993) va començar a jugar a Vilassar abans de fitxar per la base blaugrana amb 13 anys.

Va progressar al club blaugrana, però va acabar fitxant pel València femení, on va fer tres grans temporades abans de tornar la temporada 2016-17 al Barça ja com a internacional absoluta. Una trajectòria similar a la de Jordi Alba, amb la que se la compara. Per últim, el més jove dels tres és Carles Aleñà (1998). El jove mataroní amb només set anys ja va fitxar pel Barça, on des de petit se'l comparava amb Maradona i ara ja comparteix alineacions amb Leo Messi. Es diu aviat!