Pere Sánchez, un duet insòlit

Pere Sánchez, és conegut artísticament com Pedro Vicente del Roble

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Dimecres, 17 Maig 2017 15:11

Perfils 2017, perfils-pere sanchez

La música et dóna llibertat, poder per a pensar, tranquil·litat, eufòria i moltes altres coses. Així ho viu l’artífex de Black Fanegas: Pere Sánchez, artísticament conegut com a Pedro Vicente del Roble. Té clar que la música “és la vida” i que sense ella ”tot seria molt avorrit”. “És part de la meva ànima i m’acompanya sempre, com respirar o menjar, necessito escoltar música”, confessa.

En Pere treballa com a tècnic de so a Mataró Ràdio però dedica tot el seu temps lliure a la seva major passió. Des del 2014 treballa en el seu projecte personal: Black Fanegas, un grup de música format per ell i el seu gos, explica. “Formem un duo: jo faig les cançons i ell les aprova”. Tot i ser un projecte propi, en Pedro Vicente del Roble s’envolta d’amics i companys músics que l’acompanyen en els concerts que realitza, una banda amb teclat, baix i guitarra, entre altres. A més, el seu suport és bàsic perquè confessa que toca acompanyat perquè “sóc poruc i vergonyós i necessito tenir algú de confiança al costat”.

Després d’haver editat dues maquetes en els darrers anys, ‘Historias corrientes’ (2014) i ‘Hora de aventuras’ (2015), de quatre cançons cadascuna, ara presenta el seu primer disc. La decisió de fer un disc va ser “improvisada” i en Pedro té clar que s’hi ha animat, en gran part, pel suport i insistència del seu amic Fernando Herrero. El disc està format per vuit cançons que parlen d’un bosc: ‘El bosc de Weidenfeller’. “Cada cançó és un capítol del conte que va explicant el que et pots trobar pel bosc i el que s’enfronta el seu protagonista”, descriu l’autor.

Black Fanegas presenta el seu primer disc aquest divendres a la Sala Clap en el marc de la Festa d’Aiguamolls Records, el seu segell. “Celebrem una festa per presentar el meu disc, els vinils de Golíat i celebrar que Dirty & Harry ha entrat a Aiguamoll Records”.

“Cada cançó és un capítol del conte que va explicant el que et pots trobar"

Una festa d'Aiguamoll Records
Aiguamoll Records és un segell que només edita música del Maresme. “Hem vist que a la ciutat hi ha molta qualitat musical en alguns sectors i volem ajudar-los i potenciar-los”, afirma. El segell va néixer a l’estiu del 2015 i de moment ja han editat diverses maquetes, àlbums i discos. Aquest divendres celebra la seva primera festa a les 22 h amb una entrada de 5 euros.

APUNTS
Defineix-te:
molt explosiu.
Un llibre: ‘Nada’, de Carmen Laforet
Una pel·lícula: ‘La llegada’ (The arrival)
Un viatge: a Islàndia
Un músic: Joan Pons, el Petit de Cal Eril
Un repte: Seguir fent música, dins del possible, d’una manera o altra.