Jaume Puig, Mataró en imatges

Coordinador d’m1tv

  • Mireia Biel / Foto: Anna Aluart
  • Dijous, 10 Juliol 2014 11:31

Perfil a Jaume Puig

Jaume Puig és una de les moltes cares conegudes de la televisió de Mataró. En va ser el director i ell mateix reconeix que hi ha dedicat “tota la meva vida”. En va ser un dels fundadors i l’ha sentit i l’ha viscuda amb molta il·lusió, paciència i sobretot, hores de feina. Ara, 30 anys després de la primera emissió de la tele local, Jaume Puig fa un pas al costat en el moment de la seva jubilació. “Estic segur que hi seguiré vinculat com a col·laborador, no vull marxar-ne del tot”, remarca.

Era l’any 1984 quan un grup d’amics feia néixer l’antiga Televisió de Mataró. “Havíem fet un curs de vídeo a Can Xammar i volíem fer un pas més enllà”, comenta Puig, que també recorda que “vam anar a la inauguració de la televisió de Cardedeu amb en Lluís Lligonya i vam dir, si ells ho tenen, per què nosaltres no?”.

El 1989, Puig va incorporar-se ja definitivament a la plantilla de TVM, moment en què van començar a emetre’s els primers informatius. D’aleshores ençà són molts els bons moments que queden a la memòria, com ara “el trasllat a Can Marfà, on vam ser durant molts anys i la posterior transformació en m1tv, una televisió amb servei públic i d’àmbit comarcal”.

Quan l’ara coordinador de la televisió pública de Mataró i el Maresme mira enrere, la valoració “és molt positiva”. Puig ha dedicat molts esforços a la construcció d’una televisió de proximitat “necessària i molt vàlida encara avui”. Segons assegura, “sempre hem intentat oferir continguts locals i propers sobre la ciutat i la comarca”.

Un projecte que, d’altra banda, ha tingut sempre un component humà molt important i és que, segons Puig, “he pogut conèixer importants professionals i grans persones aquí dins de qui guardo molt bon record i estima”. Igual que també “hem hagut de viure grans pèrdues com la de l’Anna Palà o en Lluís Lligonya”.

 “Hi ha moments de l’any en què la televisió va al davant”, explica Puig

Tele de ciutat
Les televisions locals ofereixen continguts que les generalistes, normalment, obvien. D’aquí neix la seva importància i necessitat. Mataró sap prou que disposa d’una televisió? Puig afirma que sí. “Tothom sap que hi som i en moments puntuals com la Festa Major de Les Santes, Carnestoltes o les eleccions municipals, la televisió local hi és al davant”. Malgrat el canvi de nom, de Televisió de Mataró a m1tv, i l’envergadura del projecte, crec que tothom sap que existeix una televisió de proximitat”. D’altra banda, el coordinador d’m1tv està convençut que “en l’era actual la televisió de proximitat és encara molt vàlida per fer arribar continguts locals a la ciutadania, però també per tenir un lloc a Internet”.

APUNTS

Defineix-te
Bona persona.

Un llibre
‘El Nét del Pirata’ de Manuel Cuyàs.

Una pel·lícula
‘Lost in Traslation’ de Sofia Coppola.

Un viatge
Lanzarote.

Un referent
Lluís Lligonya.

Un repte
Tenir temps per fer el que em vingui de gust.