Especial Tot Barris - Pla d'en Boet (Edició 1892)

Llegeix i descarrega't l'Especial Tot Barris que hem preparat per a aquesta setmana!

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Divendres, 15 Novembre 2019 10:58

VISUALITZA L'ESPECIAL

DESCARREGA'T L'ESPECIAL

Ciutat 2017/2019, pla d'en boet

En el Tot Mataró i Maresme del 15 al 21 de novembre de 2019, trobaràs l'Especial Tot Barris: Pla d'en Boet, de zona de masies a pol econòmic de Mataró.

Dominat per masies fa només 40 anys, el Pla d'en Boet és actualment un dels pols econòmics i de coneixement més rellevants de Mataró. Sense deixar enrere el seu esperit de barri obrer, aquesta zona ha viscut en primera persona la renovació del teixit urbanís-tic i de l'entrada de nous actors empresarials al municipi.

Impuls del teixit industrial i logístic

L’Ajuntament va començar abans de l'estiu les obres de millora dels polígons industrials de ponent, situats al Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter. Amb aquest  projecte, de 2 milions d’euros el consistori vol potenciar les activitats econòmiques i modernitzar les infraestructures ja existents.

Ciutat 2017/2019, pla d'en boet

El barri, en xifres
Segons l'Estudi de la Població elaborat per l'Ajuntament de Mataró amb dades de l'1 de gener del 2019, al Pla d'en Boet hi viuen 5.631 habitants. La mitjana d'edat és una mica més alta que a la resta de Mataró (només superada per la de Peramàs): 44 anys.
Quant a la distribució de la població segons el seu lloc de naixement, el Pla d'en Boet és un dels barris del municipi que tenen un menor percentatge d'habitants nascuts a Catalunya, el 56,92%. En aquest barri, la nacionalitat xinesa és la que té més pes sobre el conjunt de la població estrangera, amb 232 veïns.

ESPECIAL TOT BARRIS PLA D'EN BOET - EDICIO 1892 (DEL 15 AL 21 DE NOVEMBRE DE 2019)