Txarango tocarà a Mataró abans d'acomiadar-se dels escenaris

El grup ha anunciat aquest dilluns la seva retirada després de 10 anys de trajectòria

  • ACN/Redacció // Foto: Cedida
  • Dimarts, 17 Desembre 2019 08:23

Txarango

Nou disc i nova gira per acomiadar-se del públic. Txarango ha anunciat aquest dilluns la seva retirada després de 10 anys sobre els escenaris. Segons ha publicat el grup d'Alguer Miquel a través de les xarxes socials, ha arribat el moment de "tancar el viatge", i fer-ho celebrant la dècada que porten "recorrent el món i posant tota l'energia de les seves vides en aquest projecte".

A la primavera iniciaran una gira autogestionada per presentar el que serà el quart disc de la banda, que ja estan gravant i que mostraran a partir del juny en un espectacle "únic" que suma música i arts escèniques. La gira de comiat, que compta amb les aportacions del director Lluís Danés, recorrerà el territori sota la carpa del circ de Txarango, amb un espai itinerant "propi i transformador" basat en l'economia social i solidària.

Entre les parades ja confirmades s'hi compta Mataró: la banda tocarà els dies 18 i 19 de setembre al Parc Central. Les entrades, que ronden els 20 euros, ja es poden comprar a la pàgina oficial de la banda. 

La gira també inclou localitats com Vic (12 i 13 de juny), Calafell (19 i 20 de juny), Sant Feliu de Guíxols (10 i 11 de juliol), Puigcerdà (24 i 25 de juliol), Manacor (14 i 15 d'agost), Amposta (28 i 29 d'agost), Lleida (4 i 5 de setembre), Terrassa (2 i 3 d'octubre), València (23 i 24 d'octubre), Olot (13 i 14 de novembre) i Manresa (11 i 12 de desembre). També passaran pel Festival Cruïlla i pel Clownia, i ja el 2021, faran parada a Valls el 29 i 30 de gener, i a Girona el 26 i 27 de febrer.

Amb "tota una etapa sencera per endavant", el grup del Ripollès sentia que era el millor moment per "anunciar i compartir aquest final". "Els finals també s'han de celebrar", asseguren.