Imprimir aquesta pàgina

Iseo: “Al directe volem cremar el serrell dels que estan a la primera fila”

Parlem amb Iseo & Dodosound, el grup de moda de l’escena dub que toquen aquest divendres, amb totes les entrades venudes, al Clap

Iseo & Dodosound han esgotat totes les entrades pel concert d’aquest divendres, especial pel 18è aniversari del Clap. Cada cop és menys comú un ‘sold out’ i encara més quan el protagonitza una banda que bona part dels lectors deu desconèixer però a qui el nombre de directe i el boca-orella ha fet catapultar. Arribats de tocar ni més ni menys que de l'Índia, vam parlar amb la mateixa Iseo.


'Sold out' en el primer concert al Maresme. El llistó estarà alt.

Tenim moltes ganes de tocar a casa després d’haver estat a l'Índia. Catalunya sempre ens acull a la perfecció i tocar-hi és preciós. Tenim moltes ganes del concert de Mataró i de començar aquest 2018 com vam tancar el 2017, i que cada cop ens conegui més gent.

Que un grup com el vostre, de l’escena del dub i el reggae, tingui aquest èxit té algun secret, com la Coca-cola?

No crec que hi hagi cap secret ni que només toquem aquests dos tipus de música. Si hi ha alguna clau des que vam començar a fer música amb Dodosound és que mai ens hem limitat a un estil o dos. La realitat és que ens és igual com soni la nostra música mentre soni com ens agrada. És obvi que tenim referències i influències... però són tantes! L’únic secret és que ens sentim lliures fent la música que volem fer sense lligams ni corsets.

Els Mousehunters són la secció de vent que s’afegeix a Iseo (veu) i Dodosound (selector). Què li donen al directe?

Poder. És veritat que nosaltres dos hem tocat en format dub i també ens agrada fer-ho però la realitat de la banda és que som sis i quatre dels membres són els vents. Som conscients que no som un grup amb una alineació a l’ús, però precisament pel fet que hi ha quatre vents complementant la responsabilitat d’en Dodosound a la música, aquest metall ens dona energia, pressió de so. Ens agrada dir que volem cremar el serrell dels que s’estan a la primera fila. Ara mateix som una banda conjuntada i que fa que els concerts siguin com volem.

Iseo & Dodosound:  "L'únic secret és que ens sentim lliures fent la música que volem, sense lligams ni corsets"

L’èxit del projecte compartit amb Dodosound ha aparcat a la Iseo més cantautora?

Al principi vaig voler-me fer a la idea que era compatible mantenir la trajectòria com a cantant amb l’altre de banda però pel volum de feina que ens ha sortit hi ha un moment que has de prendre decisions. Ara mateix el projecte en solitari està aparcat, però així que vulgui sé que tinc la llibertat de recuperar-lo i fer un disc.

Amb tants concerts ja teniu temps de seguir component?

Ens costa, perquè estem en una gira molt intensa que quasi no sé ni quan va començar ni fins quan durarà però intentem rascar temps per compondre. Estem treballant en material nou i de fet estem molt emocionats amb una cançó en què estem treballant perquè comportarà novetats pel grup. Però no en puc dir res.