El Foment programa 18 concerts de música clàssica l’any del 110è aniversari

S’inclouen dins dels cicles Simfònics, de Cambra i de Sarsuela

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 21 Gener 2014 09:59

La presentació de la temporada del Foment

El Foment Mataroní i l’Ajuntament van presentar dilluns la programació de música clàssica per aquest 2014. Fins a divuit concerts inclosos dins de tres cicles diferents: el de música simfònica, el de Cambra i el de Sarsuela. D’aquests 18, dos són concerts extraordinaris, un dels quals servirà per commemorar els 110 anys del Foment i l’altre per agrair la fidelitat dels abonats.

El Cicle de Concerts Simfònics – els divendres al vespre -  i el de Música de Cambra – els dissabtes al vespre - s’allargaran fins el mes de juny, mentre que el Cicle de Sarsuela – els diumenges a la tarda - finalitzarà el 30 de novembre. Antoni Vilà, programador del Foment, va explicar la diversitat de concerts. El Concert líric del març serà la perla del Cicle de Concerts Simfònics, que portarà a Mataró integrants del cor del Teatre del Liceu. A més a més, actuarà a la ciutat Humberto Quagliata, el Romantic Trio, així com el Coro Castañuelas de Barcelona dins el concert Virtuositi.

Pel que fa al Cicle de Música de Cambra, destaca ‘Pòquer de dames...al rei’, un concert teatralitzat del mes d’abril. Però hi haurà espai per la ‘Música per a dansa, guitarra i castanyoles’, tango, un ‘Recital líric’ i l’actuació de ‘Quartet Argent: Mots de fusta clàssics’.

Sarsuela i concerts extraordinaris

El Cicle de Sarsuela inclou títols tan importants com Cançó d’amor i de guerra i El Dúo de la Africana. Sense desmerèixer, però, ‘Chateau Margaux’ – una sarsuela molt poc representada i inèdita al Foment - i la Viejecita, entre altres.

Un Rèquim Alemanya, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, serà el concert de Setmana Santa, una actuació que podria servir també per celebrar els 110 anys del Foment. I el 22 de juny i a un preu popular de 10 euros, es farà una Gala extraordinarà d’agraïment als abonats. Aquests dos seran els concerts extraordinaris que s’oferiran.

Col·laboració imprescindible
Aquest és el dotzè any en què el Foment i l’Ajuntament sumen esforços per programar els concerts del Foment. Segons el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, “aquesta col·laboració ens permet organitzar cicles com aquests que sols no podríem” i va agrair “el compromís amb la ciutat i la cultura del Foment”. Tot plegat l’any en què el Foment arriba als 110 anys de vida, una efemèride que el president de l’entitat, Ramon Salicrú, va recordar i va aprofitar per mostrar el seu agraïment “a l’Ajuntament per l’ajuda rebuda”, però sobretot “als ciutadans per venir”.