Arriba la nit més esbojarrada de l’any

Com cada Nit Boja, el 25 de juliol, la Família Robafaves surt de festa i ens convida a acompanyar-los

  • Neus Masnou // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 25 Juliol 2019 07:14

Les Santes 2019, Desvetllament

Arriba un dels moments més esperats i més esbojarrats de la festa. Com cada Nit Boja, el 25 de juliol, la Família Robafaves surt de festa i ens convida a acompanyar-los. Tot marcant el pas, baixen la Riera amb els mataronins i mataronines que els acompanyen, seguint plegats el ritme del Bequetero i contant fins a quinze. Així s’inicia una de les nits més especials de l’any a Mataró. Una nit en què no falten els gegants, la música, l’aigua, i el ball fins a la sortida del sol. La nit més boja de l’any.

Desvetllament Bellugós

“... I quinze!”, una de les expressions que més sonaran la nit del 25 de juliol. A les 23.30 h, la Família Robafaves sortirà de l’Ajuntament i així anunciarà que comença el Desvetllament Bellugós. Acompanyant la famosa família de gegants hi haurà tant la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme com tota la força de milers de persones que cantaran i saltaran al ritme del Bequetero. Els assistents baixaran la Riera fins a plaça Santa Anna, contant fins a quinze i saltant animats en arribar al màgic número.

Escapada a Negra Nit

A la Nit Boja no hi ha descans. Tan bon punt els gegants arribin a l’Ajuntament, a la 1.30 h, la Momerota, el Drac, les Diablesses i altres convidats es deixen veure per donar pas a l’Escapada a Negra Nit.

Un correfoc especial aquest any, ja que la Momerota celebra el seu 40è aniversari. La celebració es farà com toca en una ocasió així, ballant sota un sostre de foc i a la plaça de l’Ajuntament per finalitzar l’acte en gran.

25 de juliol


Nit Boja - Des de davant de l'Ajuntament, 23.30 h

Les Santes 2019, escapada

Més seguretat en aquest Desvetllament

Com un dels actes més multitudinaris de totes Les Santes, el Desvetllament Bellugós requereix l’aplicació de mesures de seguretat. Així, l’Ajuntament, tenint en compte la normativa vigent, munta un dispositiu d’assistència sanitària i controls d’accés a les zones on es concentrarà més gent.
En el control d’accés es procurarà que no entrin envasos de cap tipus o objectes que es puguin considerar perillosos. També es recomana evitar motxilles de gran volum.
El control d’accés estarà situat a tots els carrers que arriben directament a la Riera i a plaça Santa Anna.