El Festival Internacional d'Orgue s'acomiada de Mataró a causa de les retallades

L'esdeveniment és un dels grans perjudicats del reajustament pressupostari que recentment va anunciar el govern municipal per a aquest any

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dimecres, 12 Febrer 2020 11:02

Festival Internacional d'Orgue

El Festival Internacional d'Orgue de Mataró no se celebrarà aquest any. El motiu d'aquesta decisió presa pel govern municipal és "estalviar diners" i fer front a un reajustament pressupostari que compta com a principal afectada la partida de Cultura, que perd 240.000 euros.

L'anunci de la cancel·lació es va produir dijous al ple municipal i com a resposta a una de les preguntes d'ERC-Mes. Segons va afirmar Maria José Pérez Carrasco, l'orgue seguirà sent protagonista a la ciutat gràcies a la Setmana de la Música Antiga. Amb tot, la regidora de Cultura no va confirmar la supressió definitiva del festival en futures edicions.

Un festival de renom

En aquest sentit, l'esdeveniment és un dels plats forts de l'agenda cultural mataronina i, any rere any, ha comptat amb artistes convidats de renom. A tall d'exemple, en la passada edició, els assistents van poder gaudir de les actuacions de Liene Andreta Kalnciema, una de les organistes letones més espectaculars de la seva generació; de Ben Van Oosten, homenatjat en tres ocasions per la Societat Acadèmica d’Arts, Ciències i Lletres de París, i del músic britànic Wayne Marshall, director principal de la WDR Funkhausorchester de Colònia.