El circ torna a ser protagonista entre Nadal i Cap d'Any

El Circ de Nadal celebra la seva quarta edició i porta al prestigiós Pepe Viyuela a la ciutat

  • Mireia Biel // Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 14 Desembre 2015 11:39

Circ de nadal

El Circ de Nadal de Mataró torna per les festes i ho fa amb força. El Teatre Monumental s’omplirà de circ entre el 27 i el 30 de desembre, amb tres espectacles que combinen artistes de l’àmbit local i el nacional i que pretenen apropar el circ a tots els públics i a preus populars. Pepe Viyuela destaca entre els noms que seran a Mataró en un cicle consolidat i amb un model d’èxit que en permet la continuïtat.

Tres espectacles configuren la programació de la quarta edició del Circ de Nadal que combina “artistes locals i d’altres de renom a nivell internacional”, com va explicar Quim Aragó, membre de l’organització. Així, s'encetarà el cicle el dia 27 al Teatre Monumental amb el prestigiós Pepe Viyuela, que porta damunt l’escenari ‘Encerrona’, un “espectacle excèntric”. Aquest pallasso guardonat internacionalment donarà pas a Circ Pistolet i al pallasso mataroní Jordi Sabanni, que han unit esforços per crear un “recorregut per la història del circ amb les seves tècniques i disciplines més recurrents, però amb un contrapunt d’humor”, com el mateix Sabanni va explicar. Qui tancarà el cicle serà Leandre, amb ‘Iceberg’, “una oda a la felicitat i a l’optimisme”.

Arribar a tot arreu

En roda de premsa, Sabanni reconeixia que “són tres espectacles molt diferents que busquen apropar la cultura i el circ a preus populars perquè ningú es quedi sense anar al teatre”. I és que per Sabanni, “quan viatges a països on la cultura no és accessible per a tothom, t’adones de la importància que té”. Les entrades per als espectacles ja estan a la venda a un preu únic de 10 euros i totes les funcions es faran a les sis de la tarda. El cicle té un cost de 30.000 euros i s’ha finançat mitjançant recursos propis, amb una aportació de l’Ajuntament i a través de micromecenatge.

El Circ de Nadal és un projecte consolidat que Mataró organitza des de fa quatre anys. Totes les edicions han tingut una bona acollida i des de l’organització consideren que “Mataró és una de les ciutats on el circ es viu de manera natural”, perquè no tots els teatres de Catalunya “obren les seves portes fàcilment”.