Imprimir aquesta pàgina

El ballet rus porta 'El llac dels cignes' al Monumental

La Russian Classical Ballet aterra aquest dimarts 11 de desembre al Teatre Monumental

Cultura 2018, llac dels cignes

El Teatre Monumental rep aquest dimarts 11 de desembre la visita d'una de les companyies de ballet més prestigioses del món amb un dels espectacles més universals i coneguts del ballet clàssic: 'El llac dels cignes' de Txaikovski, interpretat per la Russian Classical Ballet.

Dirigida per la famosa ballarina Evgeniya Bespalova, la companyia de Moscou torna a Espanya per presentar una nova producció d'aquesta obra mestra, considerada un dels espectacles més espectaculars del repertori de la dansa clàssica.

Tal com destaquen els responsables de portar aquest clàssic a Mataró, “la coreografia d'aquest ballet requereix gran destresa i elevada capacitat tècnica en la interpretació dels personatges per part dels ballarins”. Una destresa que encara pren més importància en la ballarina principal, clau en la interpretació de la prestigiosa peça. Sense cap mena de dubte, aquest ballet és dels més coneguts i populars del món. Tant per la duplicitat de caràcter present en la puresa de la figura del cigne blanc i per la intriga del cigne negre com per la seva concepció, la seva admirable coreografia i la seva meravellosa música de Pyotr Txaikovski.

Un ballet únic

El llac dels cignes és el primer dels tres ballets que va escriure el compositor rus a petició de l'Òpera de Moscou, i es va estrenar al Teatre Bolxoi de Moscou el 1877. Tot i la importància d’aquesta peça avui, en aquell moment la representació no va ser gaire acceptada. Tot va canviar el 1895, quan es va reestrenar amb una nova coreografia (molt més inventiva i expressiva), ideada per Màrius Petipà.

Relacionant el cos humà amb els moviments d'un cigne, la nova aposta va assolir un gran èxit des del moment de la seva estrena al Teatre Mariïnski de Sant Petersburg.

Les entrades es poden comprar al web www.matarocultura.cat