Manuel Guerrero, comissari de l'Any Palau

La Fundació l'ha escollit per a vehicular totes les activitats de l'any per la seva tasca com a gestor cultural i el seu coneixement de l'obra de Palau i Fabre

  • Redacció
  • Dimecres, 28 Desembre 2016 10:16

Josep Palau i Fabre

Manuel Guerrero serà el comissari de l’Any Palau, amb motiu del centenari del naixement del poeta Josep Palau i Fabre. Guerrero ha estat escollir per la seva tasca com a assagista, crític artístic i literari, gestor cultural i comissari d’exposicions, i a més a més és bon coneixedor de l’obra de Palau i Fabre.

En el marc de la commemoració, està previst un programa d’exposicions, conferències, concerts, projectes editorials i acadèmics per a la divulgació de la vida i l’obra de Josep Palau i Fabre en tots els seus vessants. La concreció del programa es presentarà en els  mesos vinents.

Josep Palau i Fabre va ser poeta, assagista, narrador, contista, dramaturg i crític d’art. Va jugar un paper important en la represa de la literatura catalana de postguerra com a creador i editor de la revista Poesia.

Palau i Fabre també va fomentar activitats de resistència cultural i va participar en la reorganització dels Estudis Universitaris Catalans. L’escriptor va recollir l’obra poètica a Poemes de l'alquimista, i les proses sobre art i literatura, a Quaderns de l'Alquimista, i és conegut internacionalment per la tasca de recerca i estudi de l’obra de Pablo Picasso a qui li ha dedicat més d’una vintena d’obres.