Imprimir aquesta pàgina

Arrenca la primera edició del Panòptic

El Festival de Cinema de Mataró tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de setembre a la sala d'actes del Cafè de Mar

Cinema 2017/2019, cartell cinema panòptic

Tot a punt perquè el festival Panòptic celebri la seva primera edició. La mostra de cinema aterrarà a la sala d'actes del Cafè de Mar dijous 26 de setembre amb acompanyament musical inclòs. I és que el dia de la inauguració, l'establiment mataroní oferirà el concert de la banda de pop Cine Núria a les 21 hores.

A partir de divendres 27 començaran a projectar-se els films seleccionats per l'organització del festival. Primer, serà el torn de set curtmetratges que formen part de la secció no competitiva del certamen, entre els quals hi ha obres com Espinas, de Jesús Antoranz; El desconcierto, de Javier Rodríguez Espinosa, o Caronte, del mataroní Luís Tinoco. Aquests seran l'avantsala del llargmetratge de la nit, Out, del director francès Denis Parrot, que anirà just abans del primer curt de la secció oficial: El día de los conectados, de Carles Bosch, Nabil Bellahsene, Sara Rancaño, Elvira Gálvez i José M. Restrepo.

Segona part de la secció oficial

La projecció de la majoria de pel·lícules i curts que formen part de la secció oficial està programada per a dissabte 28 de setembre a partir de les 18.30 hores. Entre ells hi ha el llargmetratge The cleaners, de Hans Block i Moritz Riesewieck. A més a més, el festival també convidarà els assistents a reflexionar amb una xerrada moderada per João França en la qual participaran l'activista Gala Pin, la periodista i investigadora Karma Peiró, i el psicòleg, investigador i activista Javier Toret.

El tema de debat serà la vigilància, el control i el poder a l'era d'Internet. Finalment, i després de la projecció, tindrà lloc l'entrega de premis.

Exposició a Can Palauet    

Cinema 2017/2019, Can Palauet

Del 21 de setembre al 20 d'octubre, el festival continuarà en marxa a través d'una instal·lació permanent al M|A|C Espai a Can Palauet. La temàtica principal continuarà sent els efectes de l'era digital en la societat i el cost social d'un món a l'abast d'un clic.