Més cinema al Temporada Alta

Es presenta ‘Un dia perfecte per volar’ l’última pel·lícula de Marc Recha

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 03 Setembre 2015 11:01

Cinema 2014/2015, Citizen Kane
Des de fa dos anys el cinema ha anat guanyant cada vegada més presència al festival de teatre Temporada Alta, ubicat a Girona. Aquest 2015 presenten nou produccions, de les quals destaquen ‘Un dia perfecte per volar’ l’última pel·lícula de Marc Recha (pre-estrena a Catalunya); la preestrena mundial de ‘L’artèria invisible’, dirigida pel gironí Pere Vilà; i ‘Los exiliados románticos’, de Jonás Trueba.

També destaquen dues pel·lícules amb una estreta vinculació amb el festival, el documental ‘Migranland’, sobre l’espectacle que va dirigir Àlex Rigola al Temporada Alta 2013, i ‘The ONE project #1’, dirigit per Blaï Mateu i Camille Decourtye (Baro d’Evel) i produït per Nanouk Films, Temporada Alta i l’Arts Sant Mònica, lloc on s’estrenarà el film.
Com ja és habitual, es presenten també algunes propostes relacionades amb espectacles del festival: ‘El matrimoni de Maria Braun’ de Rainer Werner Fassbinder o una versió de Terra Baixa dirigida per Leni Riefenstahl, directora alemanya d’avantguarda de la primera meitat del segle XX i molt silenciada per la seva vinculació amb el règim nazi.

A més, dins el centenari d’Orson Welles es presenta el clàssic ‘Ciutadà Kane’. Per complementar la programació es presenta una curiositat històrica, ‘Hic Digitur Dei’ del cineasta català Antoni Martí, rodada el 1976 en un format molt lliure i a l’entorn del primer Festival Grec.