En marxa les obres per habilitar més aparcament al centre

L’ajuntament espera que la nova zona d'aparcament provisional gratuït destinat a afavorir el comerç del centre estigui enllestida abans de Nadal

  • Anna Galdon
  • Dilluns, 05 Novembre 2018 17:27

Tetuan Iluro Estacionament Parquing

L'ajuntament espera poder oferir, abans de les festes de Nadal, més espai d'aparcament públic i gratuït al centre de la ciutat. I és que actualment falta espai per als cotxes i els comerços fa temps que reclamen habilitar zones a tal efecte. Per materialitzar-ho el més aviat possible, el concistori ha anunciat l'inici aquesta setmana de les obres que han d'habilitar el solar situat entre els carrers de Miquel Biada i de Tetuan. Segons les previsions de l'ajuntament l'espai, que ha de servir com aparcament públic, oferirà plaça per a una vuitantena de cotxes i una dotzena de motocicletes.

Els treballs d’arranjament del solar han de permetre habilitar uns terrenys de propietat municipal que actualment compten amb una superfície de 1.950 m². El projecte, adjudicat a Obres i Serveis Roig per un import de 85.263 euros, preveu la neteja i compactació dels terrenys, l’asfaltat i el marcatge de les places, així com la instal·lació de punts de llum, quatre situats a la façana i dos més a sobre del pal de fusta.

El projecte preveu la neteja i compactació dels terrenys, l’asfaltat i el marcatge de les places, així com la instal·lació de quatre punts de llum a la façana i dos al pal de fusta.

Estacionament limitat: Zona taronja

Segons el consistori està previst que la zona d’estacionament tingui capacitat per a 79 turismes i una dotzena de motocicletes, i es preveu que l’aparcament sigui gratuït. Això sí, serà amb limitació horària (zona taronja), és a dir, regulat mitjançant disc horari.

L’estacionament tindrà un accés rodat a través del carrer de Miquel Biada, així com una sortida per a vianants. Per tal de resoldre el desnivell actual que hi ha respecte del carrer, està previst construïr un petit mur de contenció situat a la banda del carrer d’Iluro.

Està previst que la zona de pàrquing tingui capacitat per a 79 turismes i 12 motocicletes, i que sigui gratuïta. Això sí, l'estacionament serà amb limitació horària, és a dir, regulat mitjançant disc horari. Serà considerat zona taronja d'estacionament.

Futura Casa de la Cultura

En el futur, l'Ajuntament vol que la zona on ara s'habilita l'estacionament públic sigui l'espai a on reconstruir la nau de Can Fàbregas i de Caralt. S'hi destinaria així la Casa de la Cultura Popular. Ara bé, mentre no es garanteix la seguretat jurídica i pressupostària d’aquesta actuació, s’ha consensuat amb la Taula transversal de comerç del Centre (en el marc del Pla d'Impuls al Centre) destinar la zona a aparcament públic. 

Però, a més, un dels objectius de l’actuació és “pacificar”, segons l’ajuntament, el trànsit als entorns de la plaça de Cuba.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: