Imprimir aquesta pàgina

Comencen a desinfectar espais de la via pública mataronina

Els serveis de neteja municipals ja netegen les tapes dels contenidors i contractaran una empresa especialitzada per desinfectar altres zones sensibles

Neteja Coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha reorganitzat el servei de neteja de la via pública per poder realitzar des d'aquesta mateixa setmana la desinfecció d’aquells espais de la via pública que són més sensibles a possibles contagis amb l’objectiu de combatre la transmissió del coronavirus. Els serveis que s’han reforçat han servit per portar a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors per tal de minimitzar el risc de les superfícies de contacte. Els treballs suposen la neteja amb aigua i sabó i la desinfecció amb un bactericida.

L’Ajuntament també ha iniciat els tràmits per contractar una empresa especialitzada i autoritzada pel Ministeri de Sanitat que reforçarà la neteja i desinfecció en aquells espais de la via pública més sensibles, ja sigui perquè es preveu més circulació de possibles persones afectades o portadores del coronavirus o bé població de més risc associat (entorns dels centres sanitaris, de les residències de la gent gran), per ser llocs de major concentració de públic (entorns de mercats) o superfícies de més contacte (botoneres dels semàfors).

Es manté el servei de recollida de la brossa

Per una banda, l’Ajuntament ha reorganitzat el personal i tasques relacionades amb la recollida de la brossa i neteja viària amb l’objectiu de mantenir els serveis essencials. Es mantenen al 100% el servei de recollida de la brossa domiciliària i de recollida de voluminosos, l’atenció als possibles desbordaments de contenidors, el buidatge de papereres, la neteja dels carrers dos cops per setmana i l’atenció a les incidències a través de l’APP Mataró Neta.

Tot i que es manté al seu nivell habitual el servei de recollida de la brossa, es demana a la gent que es redueixi al màxim residus de rebuigs'eviti deixar mobles o voluminosos al carrer

També s’han establert serveis de reforç puntuals per atendre incidències a demanda del Servei d’Espais Públics. Altres serveis, com la recollida de la brossa comercial, s’han reduït per atendre només aquelles activitats autoritzades i en funcionament segons les circumstàncies actuals.