Acte solidari a la ciutat amb motiu de La Marató de TV3

Dissabte, dia 30 de novembre, Mataró acollirà una festa per recaptar fons per a les malalties minoritàries

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 28 Novembre 2019 11:52

Ciutat 2017/2019, mandala

El pròxim 15 de desembre se celebra una nova edició de La Marató de TV3, una de les iniciatives solidàries amb més ressò a tot Catalunya. Aquest any, l'esdeveniment està dedicat a les malalties minoritàries, que afecten fins al 7% de la població. De fet, s'estima que actualment hi ha al voltant de 400.000 persones que tenen alguna d'aquestes patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Un gran mandala

Com a prèvia al gran dia, Mataró ja ho té tot a punt per acollir una festa que tindrà lloc dissabte, dia 30 de novembre, al centre del municipi. Amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Fundació El Maresme, diverses persones i entitats han organitzat la construcció d'un mandala gegant amb taps de plàstic. L'objectiu principal és el de recaptar diners que ajudin a impulsar la recerca en malalties minoritàries.

Ciutat 2017/2019, mandala

L'activitat principal és elaborar un mandala amb taps de plàstic.

Música, tallers i jocs

A més a més, aquesta activitat estarà acompanyada de diverses actuacions, jocs, cercaviles de gegants i una xocolatada. Algunes de les bandes que pujaran a l'escenari són la de l'Escola Municipal de Música, el projecte Som Grocs, la coral d'afàsics del Grup d'Ajuda Mútua, Swing Maresme, Gospelsons i la coral Montserrat Solà. També estan previstos la flashmob d'en Santi, de la Fundació El Maresme, i tallers a càrrec d'entitats com la colla castellera Capgrossos, la Sala Cabanyes o el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.