"La població ha canviat, molt però s'hi viu molt bé"

Pili Luque, propietària de Pili Luque Estètica i Estilisme

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 30 Setembre 2016 12:20

Ciutat 2014/2015, Pili Luque Estilista

Quaranta-dos anys a Cerdanyola són reflex de trajectòria i prou integració i coneixença de la zona perquè la Pili Luque, propietària de Pili Luque Estètica i Estilistes, hagi arreglat més de dues i més de tres cabelleres. Ara, analitza la zona i el barri.


Com és el barri?

Diferent. Hi ha molta immigració i es viu diferent de quan jo vaig començar a treballar en aquesta zona.  L'estil de la població ha canviat molt, però s'hi viu molt bé. La veritat és que no et puc dir ni que hi hagi molts ensurts ni que la Policia hagi de venir sovint. Els pisos de lloguer són barats i ha vingut a viure-hi gent de Barcelona, Granollers, Canet,... i cada vegada gent més jove!

Què ha canviat?

Era un barri ple de treballadors, un barri ric, la gent es guanyava molt bé la vida. La crisi econòmica, les retallades, l'augment d'atur... tot això ha fet canviar-ho tot. Suposo que com a tot arreu. Abans aquí era una zona on hi havia molt de tèxtil i ara pràcticament gent. Ara malauradament obren botigues i en tanquen d'altres. Quedem pocs negocis de tota la vida. També hi ha molta competència deslleial.

Per què creus que és deslleial?

Alguns negocis posen o ofereixen el mateix que altres però molt barats. No sé com s'ho fan per pagar el 21 per cent d'IVA, els impostos de l'Ajuntament i, a més a més, tenir personal.

La convivència és bona?

Sí, molt. És cert que som un barri multicultural, però tots estem molt ben integrats. Com a tot arreu hi ha de tot.

Quines són les preocupacions?

Quan va canviar la llei antitabac jo sempre em queixava que la gent abans d'entrar llançava el cigarret davant la porta i hi havia arribat a posar cendrers. Ara ja no ho fan tant, perquè també es fuma menys.

I els punts forts de la zona?

Hi segueix vivint i tenint negocis gent de tota la vida. I això es barreja amb els que hi arriben. És bonic veure que la gent hi viu a gust, la convivència entre els veïns és molt bona: parlem, ens donem suport, ens ajudem. I, tot i que jo visc a Argentona, estic més hores a Cerdanyola que al meu poble!