20.000 euros de La Caixa pel projecte d’Educadors en Medi Obert

L’ajuda permetrà que el projecte també es pugui realitzar als espais joves de La Llàntia i de Pla d’en Boet

  • Redacció
  • Dimarts, 16 Juny 2015 10:50

Educadors ambientals

L’Obra Social “la Caixa” ha aportat una ajuda de 20.000 euros al Projecte d’Educadors en Medi Obert de l’Ajuntament de Mataró. El Projecte d’Educadors en Medi Obert, que es va iniciar el 2012, es porta a terme als barris de Rocafonda, El Palau i Cerdanyola i s’adreça principalment a joves de 16 a 25 anys que es troben a l’espai públic per treballar la seva reincorporació al sistema educatiu o al mercat laboral i millorar el seu nivell d’autonomia donat que en la seva majoria es troben desocupats i fora de la xarxa de recursos existents. El projecte també pretén millorar la percepció que tenen la resta d’agents del territori d’aquest col·lectiu juvenil que ocupa l’espai públic.
 
La col·laboració de 20.000 €, rebuda per part de l’Obra Social “la Caixa”, permetrà implementar un salt qualitatiu del projecte, comportarà consolidar-lo com una línia estratègica de la intervenció socioeducativa de l’Ajuntament de Mataró vers la població jove en situació de vulnerabilitat social, vinculant el projecte als espais joves de La Llàntia i de Pla d’en Boet, fent d’aquesta manera extensiva la intervenció en Medi Obert a altres barris del municipi.

Un projecte per als joves
Els educadors dels espais joves realitzen itineraris pels barris amb l’objectiu de tenir localitzats en quins punts de l’espai públic es concentren els joves, i d’establir un primer contacte amb aquests per poder iniciar un treball socioeducatiu personalitzat amb l’objectiu d’arribar als joves no vinculats a cap recurs i treballar per apropar-los tant a l’Espai Jove com a la resta de recursos de la xarxa, sobretot en àmbit educatiu i laboral. En els espais joves es programen i realitzen activitats puntuals, i suport a activitats organitzades des d’altres entitats i/o serveis per crear espais de relació i confiança amb els joves.


Paral·lelament a les tasques de suport realitzades en aquestes activitats, es porten a terme tasques d’informació juvenil dels recursos existents a peu de carrer. El projecte també contempla un assessorament individualitzat amb entrevistes personals que comporten orientar, derivar i acompanyar els joves segons les seves necessitats. El projecte es treballa de manera conjunta entre diferents serveis: Família-Joventut; Família- Salut; Projectes Transversals, Ciutadania i Convivència; Benestar Social; Direcció de Promoció Econòmica; Direcció d’Esports; i Direcció d’Ensenyament, entre d’altres, i en xarxa, coordinats amb les entitats del territori i la implicació als espais de participació territorials que es consideri.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: