Imprimir aquesta pàgina

Aquest diumenge els infants de fins a 14 anys ja poden sortir a passejar

L'Ajuntament de Mataró anuncia que no es podrà accedir a la platja ni al passeig marítim

Nena Confinament Arc Iris

Aquest diumenge és el dia esperat pels més petits i pels pares i mares que fa més d'un mes, des de l'inici de l'Estat d'alarma, que pateixen el fet que els menors no puguin sortir del domicili. Finalment, aquest dissabte el BOE ha publicat l’autorització i les indicacions perquè els infants, acompanyats d’un adult, puguin sortir al carrer una hora diària a partir d'aquest diumenge 26. 

El passeig ha de tenir una durada màxima d’una hora, l’horari durant el qual es podrà fer la sortida és de les 9 h fins a les 21 h i la distància màxima que es pot recórrer és de fins a 1 km al voltant de la llar de residència. Els menors han d’anar acompanyats del pare, la mare o el tutor legal amb un màxim de tres infants. La distància interpersonal amb la resta de ciutadans ha de ser de 2 m i es podrà circular per carrers i espais autoritzats per cada municipi.

Pel que fa a les zones on es pot passejar són els carrers i vies del municipi, les zones verdes i espais naturals autoritzats. A Mataró es mantenen tancats els parcs i places i les zones de jocs infantils, el passeig Marítim, la platja, les zones agrícoles (excepte per als pagesos, treballadors i proveïdors) i la zona forestal. Tampoc no es podrà accedir a les instal·lacions esportives de la via pública. Serà responsabilitat de l’adult assegurar que aquestes mesures són portades a terme per evitar contagis.

La mesura vol aportar millores i beneficis al benestar familiar i social així com pot prevenir alguns problemes associats al manteniment perllongat de l’estat d’alarma com poden ser la millora de la qualitat de la son o la síntesi de la vitamina D. En aquest sentit, aquesta situació ha suposat un impacte desigual a la població infantil afectant més als nens i nenes que viuen en situacions de major vulnerabilitat.

Els nens i nenes que tinguin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari per un diagnòstic per COVID-19 o que es trobin en període de quarantena domiciliària no podran sortir.

Confinament nens Mataró

Els menors d’edat poden sortir al carrer?
(Ajuntament de Mataró, 25/04/2020)

SÍ, en les següents condicions:

- Nens i nenes menors de 14 anys.

- Entre les 09:00 i les 21:00 hores a partir de diumenge 26/04/2020.

- Una vegada al dia i durant 1 hora com a màxim.

- A una distància màxima d’1 km des del domicili.  
Podeu calcular la distància en aquest enllaç

- Acompanyats d’un adult (pare/mare, tutor, curador, acollidor, persona major d’edat que convisqui al mateix domicili, o altre major d’edat que disposi d’una autorització expressa dels responsables del menor).

- Un adult podrà acompanyar fins a 3 menors.

- Mantenint una distància mínima de 2 metres respecte de terceres persones que no siguin els acompanyants.

- Respectant les mesures preventives i d’higiene dictades per les autoritats sanitàries.

- En cap cas podran sortir les persones amb símptomes, diagnosticades o en quarantena per COVID-19.

- Circulant únicament per la via pública.

No es podrà accedir ni fer-ne ús de:

1- Parcs i places.
2- Espais recreatius infantils
3- Pistes esportives
4- Passeig marítim.
5- Platja
6- Zones agrícoles (excepte pagesos, treballadors i proveïdors).
7- Zona forestal.

La resta de menors, dels 14 als 18 anys, únicament podran sortir al carrer per acompanyar a la persona adulta de la qual estiguin al càrrec, quan aquesta hagi de circular per raó d’una de les activitats permeses durant l’estat d’alarma i el menor no es pugui quedar al càrrec d’una altra persona.