Imprimir aquesta pàgina

L’Hotel Atenea Port es transforma temporalment en un hospital

Dos professionals del Consorci Sanitari del Maresme dirigiran aquest equipament hospitalari, que entra en funcionament aquest dissabte

Hotel Atenea (foto Atenea)

L'Hotel Atenea Port de Mataró es transforma de forma temporal en un hospital, sota la supervisió dels professionals de l'Hospital de Mataró. Una mesura presa en el marc de la pandèmia de COVID-19, per part del Servei Català de la Salut (CatSalut) que ha començat a habilitar establiments hotelers de forma urgent per a la prevenció i control de la infecció. El CatSalut ha assignat un centre sanitari de cada zona perquè porti la gestió d'aquests "hospitals temporals", i en el cas del Maresme central, el centre escollit ha estat l’Hotel Atenea ubicat al Port de Mataró.

El CSdM ha adequat la planta baixa de l’Hotel Atenea (17 habitacions) perquè pugui funcionar com a hospital, i els primers pacients arribaran aquest dissabte

Pacients estable i de baix risc

L’Hotel Atenea acollirà pacients estables de baix risc i baixa complexitat assistencial, que procedeixen de centres sociosanitaris de la comarca, que han d’alliberar llits i adequar-se per atendre els malalts menys greus dels hospitals d’aguts.

Un dels centres que derivarà malalts a l’Hotel Atenea serà l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, ubicat al centre de Mataró, i que gestiona el CSdM com a centre d’ingrés sociosanitari. Així, el flux de pacients entre els centres hospitalaris més complexos, passant pels sociosanitaris fins a arribar als establiments hotelers, permetrà que els hospitals d’aguts com el de Mataró puguin absorbir l’increment de malalts greus.

L’equip humà

Un metge i una infermera del CSdM lideren un equip professional de 30 persones amb dos perfils diferents: llicenciats de medicina que han aprovat l’examen MIR i que estan pendents d’iniciar la residència (procés que ha quedat interromput per l’epidèmia) i estudiants d’últim any de Medicina i d’Infermeria. Tots ells han realitzat una formació específica a l’Hospital de Mataró i a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Ciutat 2017/2018, turisme