El Coronavirus deixa la ciutat pràcticament sense activitat

Tots els equipaments municipals estan tancats des d'aquest divendres i com a mínim 15 dies

Pla Emergencies

L'efecte del "Coronavirus" ha viscut entre dijous i divendres un in crescendo continu. Després que dimecres fos el món esportiu el que va anunciar l'aturada de la seva activitat, dijous s'hi sumava el món educatiu de tot Catalunya que des d'aquest divendres s'atura com mínim quinze dies. Això ha deixat pràcticament dos milions d'estudiants i docents sense activitat, una cosa que de retruc ha fet que moltes empreses comencin a optar pel teletreball per intentar conciliar les obligacions familiars amb les laborals.

Aquesta aturada en les activitats educatives, esportives i socials contrasta amb la gran activitat als comerços d'alimentació i supermercats, que aquests dies veuen com la gent s'està abastint en previsió d'un hipotètic confinament com el que s'està vivint des d'ahir a la nit a la zona d'Igualada.

Mataró, en fase d'alerta

A la nostra ciutat, l’Ajuntament de Mataró ha anunciat el canvi de fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal, aprovant un decret amb noves mesures orientades a "prevenir i protegir els riscos per a la salut de la ciutadania".

Les mesures que comencen aquest divendres i com a mínim durant un període de 15 dies són:

1. Tancar al públic els equipaments de titularitat municipal d’àmbit cívic, cultural, educatiu, esportiu i altres de caràcter no essencial. Entre d’altres, afecta als centres cívics, casals municipals de la gent gran, Teatre Monumental, museus, biblioteques, escoles bressol municipals, Institut Municipal Miquel Biada, Escola d’Adults de Can Noè, Piscina Municipal, Centre Esportiu El Sorrall, poliesportius municipals, camps de futbol, etc.

2. Instar la ciutadania, empreses i entitats privades a complir les recomanacions i ordres dictades per la Generalitat de Catalunya en el marc de les seves competències.

3. Adoptar totes les mesures organitzatives i de recursos que siguin necessàries per garantir la continuïtat dels serveis essencials de l’Ajuntament. L’Oficina d’Atenció Ciutadana Centre (La Riera, 48) serà l’única oberta i atendrà exclusivament amb cita prèvia.

4. Instar totes les empreses municipals a adoptar, en el marc de les seves competències i responsabilitats, les mesures que siguin necessàries per prevenir i protegir les persones usuàries i treballadores.

Complementàriament s’estableixen mesures específiques en els següents àmbits:

5. Ajornar els esdeveniments de pública concurrència.

6. Reforçar el servei de teleassistència per a les persones grans i/o amb dependència.

7. Garantir el servei de menjador als col·lectius de risc que habitualment utilitzen els menjadors socials i de gent gran.

8. Limitar l’afluència de públic a les dependències municipals i fomentar l’ús de canals no presencials.

9. Reforçar la neteja dels equipaments municipals.

10. Reforçar la neteja i desinfecció del transport públic.

Aquestes mesures es prenen en consonància i complementant les decisions adoptades per la Generalitat de Catalunya que, entre altres qüestions, ha ordenat el tancament de tots els centres educatius a partir de demà i en principi durant 14 dies.

El Comitè de seguiment sobre les afectacions del coronavirus a la ciutat s’ha reunit avui en dues ocasions i ho seguirà fent de manera periòdica i sempre que es consideri necessari.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: