Mesures preventives davant el coronavirus

L’Ajuntament de Mataró ha activat en fase de prealerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal

Coronavirus

L'Ajuntament de Mataró ha comunicat que ara com ara no es té constància de cap cas diagnosticat de coronavirus que afecti persones residents a Mataró. Tot i això, el consistori ha activat avui, en fase de prealerta, el Pla Bàsic d'Emergències Municipal per valorar les decisions preventives a prendre amb relació al coronavirus. En aquest sentit, l'Ajuntament seguirà les mesures comunicades per la Generalitat de Catalunya, que podran afectar a diferents actes organitzats o convocats per l'entitat.

Les mesures preventives són:

1. Suspendre o ajornar a partir de dijous 12 de març totes les activitats d’oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat. L’objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.

Els actes afectats seran comunicats per l'Ajuntament. De moment, ja ha decidit ajornar la Nit de l’Esport, que havia de celebrar-se aquest divendres.

2. Els esdeveniments esportius s’hauran de fer a porta tancada. Quan els participants siguin menors d'edat, podran estar acompanyats per adults.

3. El Departament d’Educació ha instat a suspendre totes les activitats organitzades pels seus centres educatius o qualsevol servei del mateix Departament que no siguin lectives o curriculars, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d’un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etcètera.

Per a no barrejar alumnes de diferents centres, l’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre a partir de demà les classes de: l’Escola Municipal de Música de Mataró i de l’Aula de Teatre; i les activitats del projecte Patis oberts (Cerdanyola, Rocafonda i Camí del Mig), dels Centres oberts (Rocafonda i Pla d’en Boet) i dels Espais joves (Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet).

4. Queden suspeses les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional. Aquesta suspensió afecta també l’activitat d'alumnes d'ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d’aprenentatge i servei o de voluntariat.

Igualment se suspèn l’activitat docent que s’ofereix als centres hospitalaris per a infants amb ingressos perllongats –aules hospitalàries– amb la finalitat de reduir al màxim l’entrada de persones foranes als hospitals i hospitals de dia.

Per protegir els col·lectius més vulnerables, l’Ajuntament també ha decidit suspendre les activitats programades als Casals municipals de gent gran, tot i que aquests equipaments romandran oberts. També se suspèn el programa d’activitat física per a la gent gran de Mataró.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut: http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici/