Comença el procés per unes Primàries independentistes a Mataró

El Comitè Organitzador reuneix unes 50 persones en assemblea i es determina a tirar endavant el sistema

  • Divendres, 14 Desembre 2018 09:08

Assemblea de Primàries Mataró

Els electors que ho vulguin i s'hi inscriguin podran escollir a Mataró els seus candidats o candidates preferits a les Primàries independentistes de la ciutat. El moviment que a nivell nacional s'identifica amb el projecte de Jordi Graupera a Barcelona i que pretén superar el marc partidista des de l'àmbit republicà va començar el procés per reproduir-se a Mataró amb una assemblea oberta amb una cinquantena d'assistents al Centre Cívic Cabot i Barba. La intenció dels seus promotors és, segons expliquen, "que la ciutadania pugui votar de manera directa i en llistes obertes els candidats a Alcalde i Regidors de Mataró, així com també el programa electoral per les Eleccions Municipals de maig de 2019".

Els impulsors del procés de Primàries Mataró van dir també que s’articularà un sistema que faci possible la fiscalització i el control dels polítics locals per part de la societat civil mataronina, per tal què facin efectiu el mandat electoral i per què s’estableixi "un sistema de consultes a la ciutadania en temes importants de ciutat". 

Regeneració i República

Primàries Mataró es marca com a grans punts programàtics "la regeneració democràtica, l’apoderament de la ciutadania i la creació d’un marc de diàleg lliure que serà un escenari que permetrà arribar a consensos transversals en els temes de ciutat i la defensa dels drets de la ciutadania". Asseguren que aquest sistema, inèdit fora de l'àmbit partidista, "farà possible que la veu de totes les persones sigui escoltada per govern i institucions municipals sense intermediaris que bloquegin la seva relació directa". El moviment és nítidament independentista i es proposa també "impulsar i fer realitat la República Catalana des dels ajuntaments".

Els impulsors de les Primàries tiren pel dret amb el projecte i demanen ara que sigui la ciutadania la que s'inscrigui com electors o candidats en el procés. D'entre els partits de l'arc republicà local, només Junts per Mataró s'ha mostrat en els darrers mesos partidari d'una candidatura independentista unitària. Per Primàries Mataró el seu és "el procés de la veritable unitat sobiranista, la que sorgeix de la veu directa de la ciutadania, la que recull el testimoni de la mobilització popular de l’1 d'octubre.