Victòria aclaparadora de Ciutadans a Mataró

La formació taronja supera el 30 per cent dels vots, més de deu punts per sobre d'ERC

  • Redacció
  • Dijous, 21 Desembre 2017 23:29

Eleccions a Catalunya

Festa Major a Ciutadans de Mataró. El partit taronja ha arrasat en aquestes eleccions al Parlament del 21 de desembre, convencent a quasi 22.000 mataronins i superant el 30 per cent dels vots. És una victòria molt clara sobre ERC, que s'ha quedat en 14.200 vots i no arriba per poc al 20 per cent de sufragis i Junts per Catalunya, que trepitja els talons dels republicans, a un miler de vots de distància.  A diferència d'eleccions precedents, aquest cop Mataró no ha calcat l'ordre entre partits ja que a nivell català el primer partit independentista ha estat l'encapçalat per Carles Puigdemont.

Altíssima participació
71.671 mataronins, d’un total de 86.793 electors, han exercit el seu dret a vot per escollir els representants al Parlament de Catalunya aquest 21 de desembre. El percentatge de participació a la ciutat (82,58 %) supera en més de 5 punts el dels comicis de 2015 (77,44 %), i és el més elevat aconseguit mai en unes eleccions autonòmiques. Per trobar la participació més elevada a Mataró cal remuntar-se a les eleccions generals de 1982 (83,67 %).

Resultats del 21D

El PSC, partit que ostenta l'alcaldia de la ciutat, ha perdut mig miler de vots i retrocedeix respecte el 27 de setembre del 2015. Catalunya en Comú-Podem, el Partit Popular i la CUP, per aquest ordre, amb el 6,7, el 4,2 i el 3,75 per cent respectivament.

Dades Eleccions Mataró

Ciutadans arrasa a l'àrea metropolitana

 L'àrea metropolitana de Barcelona s'ha convertit en aquestes eleccions en el feu de Cs. Si el partit d'Inés Arrimadas ja havia tenyit de taronja en els passats comicis el que històricament era el cinturó roig, aquest 21 de desembre el canvi ha estat massiu, guanyant a les principals ciutats, incloent també Barcelona, així com a pràcticament totes les comarques exceptuant l'Alt Penedès. A més de Barcelona, Cs incorpora enguany municipis com Badalona, Sabadell, Terrassa, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat. Alhora, manté L'Hospitalet, El Prat, Sant Adrià, Sant Boi, Castelldefels i Gavà, on ja havia guanyat el 2015. Entre els principals municipis, només Sant Cugat es queda en mans de JxCat.