Girauta carrega contra Iceta per defensar un indult dels qui han fet ''un cop d'estat'' a la Constitució

Cs defensa a Mataró ser l'únic partit amb un projecte reformador per a Espanya i per a Catalunya

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 11 Desembre 2017 09:48

El míting de Ciutadans

El portaveu de Cs al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, va protagonitzar dijous al vespre un míting a Mataró on va carregar contra el PSC i el seu líder, Miquel Iceta, per haver proposat un indult per al Govern si hi ha condemnes. ''Des de quan no es penalitza un cop d'estat, la rebel·lió o la sedició?'' es va preguntar Girauta que a la vegada, no entén que Iceta proposi que no siguin penalitzats i ha deduït que l'objectiu d'aquest actitud és ''aconseguir vots de nacionalistes''. Per això, Girauta creu Cs és l'única opció davant dels fets ''summament greus dels nacionalistes, la frivolitat dels socialistes i l'immobilisme congènit del PP'', Cs és l'únic partit amb un projecte ''reformador'' per a Espanya i per a Catalunya.

“Per què es penalitza un furt, un delicte fiscal, un assassinat i no es penalitza un cop d'estat'', va dir Girauta que, va afegir que ''què s'ha cregut, senyor Iceta?''. Pel portaveu de Cs al Congrés, si el PSC és un partit constitucionalista, no pot dir que si els qui delinqueixen són nacionalistes ''les persones no seran penalitzades'', però ''a quin món viu?'', va afegir, exaltat, Girauta. Per Girauta, amb aquest gest, Iceta demostra que el vot al PSC a les eleccions del 21-D és per als qui no volen que es castiguin els nacionalistes. Girauta afegeix que així es considera els nacionalistes ''gent de primera'', altres són ''de segona'' i Cs són ''gent de tercera'' perquè ''encara que guanyem no volen que siguem presidents''. 

Girauta també critica que cada vegada que hi ha una resolució judicial, Iceta opini i sempre defensi que són mesures ''excessives per als pobres colpistes''. 

Preocupat “pels presos i les foques”

Pel que fa als membres del Govern que han sortit de la presó, Girauta demana deixar el ''victimisme'' perquè el sentimentalisme no té lloc a la política, i si es fa, ''és culpa del nacionalisme''. Va fer broma i va afegir que ''està molt preocupat per tots els presos del món, i fins i tot per les foques''. 

Girauta qualifica de ''summament greu'' el que ha passat a Catalunya i es felicita per haver retornat ''la normalitat a Matrix''. Hi troba també, la part positiva que és ''que s'acaba i que han caigut les caretes''. Per això, defensa el projecte de Cs davant la gravetat del que han fet els nacionalistes, la ''frivolitat'' de què fan gala els socialistes i ''l'immobilisme congènit'' del PP, de qui critica que prefereix que guanyi Iceta perquè ''ja és conegut''. 

Girauta ha estat el protagonista del míting de Cs a Mataró, on no hi ha participat la candidata Inés Arrimadas, que  dijous no ex va veure en públic. L'acte va reunir 200 persones en un hotel de la ciutat.