Jornada participativa per a les entitats de la ciutat

Fent Xarxa Mataró està organitzada per l'Ajuntament de Mataró amb la finalitat que les entitats de la ciutat es relacionin i comparteixin experiències

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 31 Maig 2019 11:22

Ciutat 2017/2019, fent xarxa mataro

A la ciutat de Mataró hi ha més de 700 entitats. Per això, des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats es treballa amb l’objectiu de dotar aquestes associacions d’eines perquè puguin créixer i millorar la seva gestió dia a dia.

En concret, el projecte Fent Xarxa Mataró neix amb la finalitat que les entitats comparteixin experiències i visions, cosa que les pot ajudar a progressar i ampliar el seu radi d’acció, millorar així la vida associativa i la cohesió social. Aquesta jornada tindrà lloc el dissabte dia 1 de juny de 9.30 a 13 h al Centre Cívic Cabot i Barba.

En aquesta trobada s'utilitzarà la  metodologia Edcamp, que es basa en un aprenentatge entre iguals i es desenvolupa a través de la conversa i l’intercanvi. És a dir, no hi ha un programa definit per l’organització, sinó que són els participants els que construeixen conjuntament el programa a partir dels temes que són del seu interès.

Compartir per créixer

La trobada Fent Xarxa Mataró té caràcter col·laboratiu i vol contribuir a desenvolupar el treball en xarxa entre el teixit associatiu de Mataró. És una molt bona oportunitat per a aquelles entitats que desitgin conèixer-ne d'altres, informar-se de quina formació els agradaria rebre, compartir idees i propostes, compartir recursos, etc. Hi podran participar totes les entitats registrades al Registre Municipals d’Entitats de l’Ajuntament de Mataró i que formalitzin una inscripció prèvia.

Quan i on?
Dissabte 1 de juny // De 9.30 a 13 h // Centre Cívic Cabot i Barba
Inscripcions: www.mataro.cat/entitats

Eixos de treball    

Fent Xarxa Mataró se centra en tres punts:
Recursos: les entitats que gestionen i organitzen els seus recursos de manera estructurada, amb un ampli ventall d’eines, poden compartir-les amb altres entitats que les poden necessitar.
Formació: també es busca coconstruir, compartir i crear coneixements relacionats amb la formació que s’ofereix a les entitats. L’objectiu, per tant, serà detectar necessitats, copsar la realitat i a partir d’aquí complementar l’oferta formativa que es programa per a entitats.
Bones pràctiques: es volen potenciar les bones pràctiques d'algunes entitats, que poden resultar exemplificants i inspiradores per a la resta d’associacions. És per això que cal que aquests casos d’èxit es coneguin i així puguin ser d’utilitat per al conjunt del teixit associatiu mataroní.