Imprimir aquesta pàgina

Premi per a un cubell de brossa intel·ligent

Prop de cinquanta estudiants participen en la sisena edició del Weekend Challenge per fomentar l'emprenedoria entre alumnes del TecnoCampus

Ciutat 2017/2018, cubell escombraries

Prop de 50 estudiants van participar els dies 17 i 18 de novembre a la sisena edició del Weekend Challenge, una iniciativa del TecnoCampus per fomentar l’emprenedoria a la universitat i les sinergies entre els estudiants de les diferents titulacions. El projecte guanyador d’aquest any van ser “Mr.Bin”, un cubell d’escombraries intel·ligent que fomenta el reciclatge a través de la gamificació.

El projecte el van presentar Carla Anglada, Dana Bargallo, Tatiana Jaramillo, Judit Casado i Andrea Tena, i cada estudiant va rebre una tauleta Samsung com a premi a la millor iniciativa escollida pel jurat, format per emprenedors del parc, professors del TecnoCampus i membres de l’equip de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria del TecnoCampus. “El cubell tindria diferents departaments i cada cop que tiressis una deixalla, el cubell interactuaria amb tu.

A més, es crearia una aplicació mòbil vinculada al cubell que et donaria informació sobre com recicles, quan has de treure la brossa o qui ha de tirar les escombaries, entre d'altres funcions”, afirma Judit Casado. També es va entregar un segon premi al projecte més votat pel públic, atorgat a Joan Cuch i Neil Suffle per un producte de realitat virtual amb finalitats formatives. Els dos estudiants tindran la possibilitat de participar en un programa de formació de dotze setmanes per desenvolupar la seva idea de negoci.

La idea guanyadora
“El cubell tindria diferents departaments i cada cop que tiressis una deixalla interactuaria amb tu [...] amb informació sobre com recicles, quan has de treure la brossa o qui ha de tirar les escombaries”

Les jornades les va dinamitzar Néstor Guerra de la consultora Nestor&Co i durant el cap de setmana els equips van treballar per desenvolupar les idees de negoci més innovadores a través de la metodologia Lean Startup, una forma per ajudar a llançar  al mercat productes i negocis a partir del coneixement, l’experimentació científica i la interacció amb el client. “Les entrevistes amb els clients els han permès reajustar el model de negoci inicial i intentar buscar solucions que encaixessin millor amb la problemàtica real”, explica Néstor Guerra.

El Weekend Challenge és una activitat que s’emmarca dins del Campus emprenedor del TecnoCampus, un ecosistema on els estudiants poden desenvolupar els seus projectes. En aquest sentit, tots els estudiants que vulguin continuar desenvolupant els projectes del Weekend Challenge ho podran fer des de la preincubadora.