L’Escola Municipal de Música celebra 5 anys

Els professors commemoren el lustre component una cançó

  • Redacció / Foto: arxiu
  • Dijous, 26 Març 2015 12:10

Ciutat 2014/2015 EMMM

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) celebra els seus primers 5 anys de vida amb un programa d’activitats musicals coincidint amb els seus tradicionals concerts de primavera. L’Escola, un servei públic adreçat a tota la ciutat que iniciava el seu primer curs l’1 d’octubre de 2009, ha vist passar per les seves aules més de 2.300 alumnes en aquests cursos. En aquests moments l’escola compta amb 38 professors i 678 alumnes. El primer curs, 2009-2010, va començar amb 285 alumnes.
Per commemorar aquest primer lustre d’educació musical, els professors de l’escola Gerard Nieto, Georgina Blanch i Joan López han compost una cançó amb el nom de ‘Un món per descobrir’ que es pot descarregar gratuïtament al portal web de l’Escola de Música. 

Repàs als 5 anys

A més de presentar aquesta cançó commemorativa, el director de l’EMMM, Joan Fargas, va aprofitar la roda de premsa d’anunci dels actes de celebració dels 5 anys de l’escola, per fer un repàs des de la posada en marxa de l’escola fins avui.
L’EMMM es va concebre des d’un bon principi com un model d’escola descentralitzada per tal d’apropar-la als ciutadans. Així, l’oferta de l’escola s’imparteix, ara com ara, a 13 espais diferents disgregats en el territori: 12 centres educatius de primària, fet que afavoreix que els alumnes petits tinguin oferta musical en la seva pròpia escola o en una de propera; i la seu central de l’EMMM -a l’antiga Escola Menéndez i Pelayo- on s’imparteixen alguns ensenyaments avançats i els cors i el professorat hi té el seu centre neuràlgic.

El nucli de l’oferta de l’escola es basa en la pràctica artística amateur, tot i això, però, també imparteix nivells avançats d’instrument i preparació per a les proves d’accés al Grau Superior de Música. A tall d’exemple, els seus responsables destaquen que els 8 alumnes que s’han presentat a les proves d’accés a l’Escola Superior de Música de Catalunya, han aconseguit la plaça.

Concerts de Primavera

Per tal de celebrar l’aniversari de l’EMMM, s’han programat un seguit de concerts que tindran lloc des de l’11 d’abril al 20 de juny. El programa coincideix amb els Concerts de primavera que s’organitzen anualment i el programa d’aquest any compta amb la col·laboració de la Casa de la Música de Mataró.

PROGRAMA DE CONCERTS

“Jazz Meets Symphony” amb Txell Sust
Orquestra Simfònica, BigBand i Cors de l’EMMM
Dissabte 11 d’abril. 19.30 h. Teatre Monumental
 
“Ton pare balla el drac”
EMMM Tradicional i Iniciació amb la “La Coixinera”, Clara de Ramón i Pere Anglas.
Divendres 25 d’abril. 18.00 h. Pati del Cafè Nou

Concert presentació treball discogràfic Combos EMMM
Divendres 15 de maig. 17.30 h. Plaça de l’Ajuntament
 
Punts de trobada - Concert
Vermut.
EMMM Tradicional amb la col·laboració de Taverna Atzucac
Dissabtes 16, 23 i 30 de maig. 12.30 h. Plaça de l’Ajuntament
 
“Glòria de Vivaldi”
Orquestra Simfònica de l’EMMM, Cor d’adults i Cor Escènic de l’EMMM i “Cor Ciutat de Mataró”
Divendres 29 de maig. 18.00 h. Basílica de Santa Maria
 
“Romeo i Julieta History”
Banda EMMM i Taller d’Integració Teatral de l’Aula de Teatre
Dilluns 25 de maig. 19.00 h. Teatre Monumental
 
“Aqua”
Flautes de bec, guitarres i pianos de l’EMMM amb Dansa Jove de l’Aula de Teatre
Dijous 4 de juny. 19.00 h. Teatre Monumental
 
Concert de 5è aniversari de l’EMMM pel Dia Internacional de la Música
Dissabte 20 de juny. 18.00 h. Plaça de Santa Anna.

Tots els concerts són gratuïts. Per als concerts al Teatre Monumental cal recollir
prèviament l’entrada a la Direcció de Cultura.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: