...Eduard Alcoy

Àlvar Sàez - Doctor, Historiador de l’Art i Gestor Cultural

Blocs, parlem de - Eduard AlcoyEl Centre d’Art Ca l’Arenas presenta, del 15 de desembre de 2017 fins al 8 d’abril de 2018, l’exposició Eduard Alcoy. Art i Encanteri (1950-1987).


La mostra comissariada per la historiadora de l’art Rosa Alcoy, filla de l’artista, es divideix en cinc àmbits que mostren les diferents etapes del pintor i els canvis formals i conceptuals en la seva plàstica.

En els dos primers espais es pot veure el context màgic i misteriós dels anys 50, quan ell formava part del grup Inter-Nos. És en aquests moments quan fa la seva primera exposició col·lectiva a la Sala Pino de Barcelona i cinc anys més tard, l’any 1955, la seva primera mostra individual al Museu Municipal de Mataró.

El tercer espai correspon a l’etapa del grup Sílex. Ell n’és fundador juntament amb Carles Planell, Joan Hernández Pijuan, Josep Maria Rovira Brull i Terri. La no figuració, l’abstracció geomètrica i l’informalisme omplen el seu cosmos personal de 1955 a 1962.
 El quart i cinquè espai mostren la recuperació de la figuració per part d’Eduard Alcoy (1930-1987). Les obres imaginatives, iròniques, simbòliques, etc., ens parlen de temàtiques com l’apocalipsi, la bogeria, el caos, la metafísica, el presagi, etc., sempre elaborades amb una gran dosi de creativitat.

Hem passat dels tastets a Ca l’Arenas, on moltes vegades hom es quedava amb ganes de veure més obres dels artistes representats, a fer exposicions consistents i serioses, en les quals l’espectador agraeix la generositat i qualitat de les peces mostrades.
 
 

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.