El rescat d’un pla de pensions

L’import que es cobra d’un pla de pensions és, des del punt de vista de l’impost sobre la renda, rendiment del treball.

blocs, gestoria luis - rescat pla de pensió

La tributació del pla de pensions ha estat modificada diverses vegades en els darrers anys. Us volem explicar a continuació com tributa el rescat del pla de pensions en l’impost sobre la renda.


En primer lloc, hem de dir que l’import que es cobra d’un pla de pensions és, des del punt de vista de l’impost sobre la renda, rendiment del treball.

Si l’import que es cobra es fa en forma de renda, vitalícia o temporal, la quantitat cobrada cada exercici tributarà íntegrament com a rendiment del treball, i per tant, se sumarà a la resta de rendiments del treball de l’exercici, sigui perquè hem estat treballant o perquè s’ha cobrat una pensió de jubilació.

Si l’import es cobra en forma de capital, és a dir, un import únic per la totalitat del diner estalviat al llarg dels anys, s’integrarà també com a rendiment del treball a l’impost sobre la renda. En aquest cas, i per a aquelles quantitats que provinguin d’aportacions fetes abans del 31 de desembre de 2006, tindran una reducció del 40%, i per tant, només s’integraran a la base imposable el 60% de l’import cobrat.

L’última modificació de la llei de renda, introdueix noves limitacions temporals a aquesta reducció:

• Si encara no hem arribat a l’edat de jubilació, tenim 2 anys per cobrar l’import en forma de capital des del moment que es produeixi.

• Si la nostra edat de jubilació es va produir entre el 2011 i el 2014, tenim 8 anys des del moment de la jubilació per poder cobrar en forma de capital i aplicar la reducció del 40%.

• Si la nostra edat de jubilació va ser el 2010 o anterior, tenim fins al 31 de desembre de 2018 per poder rescatar el pla de pensions i gaudir de la reducció del 40%.

L’última cosa a destacar, és que si tenim més d’un pla de pensions en entitats diferents, la reducció s’aplica sobre la totalitat de l’import cobrat en forma de capital en un sol any.

Conclusió: Si hem de rescatar un pla de pensions i tenim aportacions fetes abans del 31 de desembre del 2006, tenim dret a una reducció del 40% en l’import que tributarà en la renda, però dins un període limitat de temps des de l’edat de jubilació.

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: