Què és una persona tòxica

La persona tòxica es fa la víctima i pretén ser el centre d'atenció

Blocs, apunts psicologics-persones tòxiques
La paraula tòxica ha sortit moltes vegades en parlar de les emocions. Tòxic (no em refereixo a la cançó) és qualsevol producte que pot causar un dany a una persona.


Intentem donar unes pistes per a saber què és una persona tòxica. La paraula és metafòrica. La persona tòxica és la que parla contínuament i en excés de si mateix, oblidant-se de les persones que té al seu costar. Alimenta de forma inconscient el seu "ego", fràgil.

El discurs de la persona tòxica està fet a través de queixes i pessimisme. Els que escolten han d'anar veient que la vida no és així; o fugir per cames, educadament, per tal de no sentir-la.

La persona tòxica amb molta probabilitat es fa la víctima, pretén ser el centre d'atenció constantment per no passar inadvertida.
La persona tòxica pren l'actitud que el món està contra ella; no s'adona de l'ambient que genera. Va de víctima. Genera un mal estar al seu voltant. No n'és pas conscient.
La persona tòxica no reacciona davant dels seus sentiments d'enveja, gelosia o supèrbia. Tot això roba i menja l'energia dels altres.
La persona tòxica no és feliç ni fa feliç els altres.
La persona tòxica és negativa en tot. Mai se n'alegra dels èxits dels altres.
La persona tòxica en la parella empresona l'altre/a company/a. Un malestar que pot semblar un infern.

En canvi, què agradable trobar-se amb persones que escolten, constructives i que fan viure la vida del dia a dia.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: