Imprimir aquesta pàgina

Personalisme comunitari

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017/2018, senior-personalisme comunitariPersonalisme comunitari és una alternativa a l'actual sistema capitalista obsolet, basat en una societat civil autogestionada i organitzada en xarxa. Neix com una resposta al fet negatiu que, qui més qui menys, a l'adonar-se que quelcom no funciona, passa de tot, no entén res i pensa que algú o altre ho solucionarà.

Succeeix que aquest algú, amb un alt grau d'il·lusió i molta més ingenuïtat, s'atreveix, d'una forma utòpica i optimista, a plantejar una alternativa postcapitalista, nomenada personalisme comunitari que sense cap tipus de pretensió de crear càtedra, simplement aspira a senyalar un possible camí, inicialment per a exploradors socials innovadors i creatius. Uns senzills però meditats suggeriments, per no haver de començar de zero, basats en la creació d'una wiki local, amb la que es pretén des dels municipis, fer poble per acabar fent país.

Alternativa basada en el fet, que si la informació és poder, cal promoure l'empoderament, inicialment minoritari de ciutadans, que renunciant a la seva actual negativa condició de súbdits, que culpant als polítics de tots els seus mals haguts i per haver, no s'adonen que són clarament el seu mirall.

Ciutadans que aposten per endegar una nova societat, mitjançant un canvi cultural de la seva pròpia persona i del municipi, des d'on es configura socialment la societat, promovent inicialment l'autosuficiència territorial, basada en la vida local 24 hores, incloent-hi el treball, com un camí d'antuvi, si més no, creïble, possible i aconsellable.