Tallar el bacallà

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior

Opinió 2017, sènior- tallar el bacallà
El segle XXI serà el d'una societat envellida, segurament amb un lideratge femení. Amb l'edat els homes es van convertint en persones menys participatives, mentre que les dones es tornen més actives. A partir de l'efecte "niu buit" que es produeix quan els fills abandonen la llar familiar, la dona que es troba sola, es comença a plantejar una nova etapa vital en adonar-se que encara té temps per tallar el bacallà.

En les associacions de sèniors, la col·laboració femenina és fonamental. Les dones sèniors són les que empenyen amb més força els vagons de l'associació. Aquesta situació, però, és transitòria, ja que amb els temps han d'acabar fent de motor. Fins fa poc temps havien de superar el seu baix nivell d'escolaritat i la seva manca professional en la gestió empresarial.

Avui és diferent. Les dones sèniors han fet un canvi cultural molt visible. Moltes d'elles en estar preparades i experimentades per ocupar càrrecs directius, permet pronosticar, que si ho desitgen, poden perfectament tallar socialment el bacallà, circumstància de la qual en sortiran beneficiades elles mateixes però també la resta de la societat. S'ha de dir d'una manera clara i rotunda, que el lideratge de l'envelliment acabarà éssent femení i segurament per això les dones viuen més anys que els homes.
És sabut que actualment, en molts estudis universitaris, les dones estan prenent la davantera als homes. Quan aquestes dones arribin a sèniors, aquesta situació més favorable del sexe femení, serà molt positiva per a tota la societat.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: