Creixement personal

Sènior: Josep Aracil i Xarrié-President d'Eurosènior

Opinió 2014/2015, sènior- creixement personalUna de les principals recomanacions per millorar la qualitat de vida de l'envelliment és l'exercici físic, el més senzill dels quals és simplement caminar, també ballar i finalment l'exercici d'activitats mentals. S'ha descobert que per a la gent gran qualsevol tipus de joc és recomanable, essent-ho més els que més control mental requereixen.

Podríem dir que aquests exercicis mentals serveixen per mantenir el nivell intel·lectual. Caldria trobar exercicis i accions que ajudessin a fer-lo créixer, com podria ser la realització activitats comunitàries pròpies d'una ciutadania activa, que permetin continuar essent útils i necessaris complementant l'oci amb el negoci.

La societat actual anomenada del coneixement, suposa passar d'una cultura en què predominava el treball físic a una altra en la que ho fa el treball intel·lectual. Aquest canvi cultural també afecta la gent gran, que donada la seva normal davallada física, hauria de començar a assolir un millor coneixement de les seves potencials capacitats mentals i intel·lectuals, la qual cosa clarament significa que per a ser més cal abans que tot saber més. Avui dia existeixen una sèrie de nous coneixements sobre el funcionament mental i espiritual de les persones, que fa pocs anys eren completament desconeguts.

L'aprenentatge i pràctica d'aquest tipus de coneixement és totalment recomanable per a una cultura sènior, si bé en tot creixement personal, cal evitar la seva negació: la d'una vida passiva i sedentària sense cap sentit positiu de la vida.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: