El contracte de treball per a la formació

Gestoria Lluis. Article d'opinió.

  • Gestoria Lluis
  • Dilluns, 29 abril 2013 11:27

gestoria lluis-contracte de treball

El contracte de treball per a la formació és poc utilitzat per les empreses però segurament és l’únic contracte de treball amb avantatges.

Quines característiques té aquest contracte?
- Poden realitzar-se a majors de 16 anys i a menors de 30 anys (25 anys si la taxa d’atur baixa per sota el 15%), aturats inscrits a l’Oficina d’Ocupació. Sense límit d’edat per als discapacitats.
No han de tenir la qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o pel sistema educatiu requerit per concertar un contracte en pràctiques per al lloc de treball o ocupació objecte del contracte.
- La durada mínima del contracte és d’1 any i la màxima de 3 anys, modificable per conveni col·lectiu sense que mai puguin ultrapassar els límits esmentats.
- El temps de treball efectiu no podrà ser superior al 75% de la jornada laboral durant el primer any i al 85% durant el segon i tercer. En conseqüència, el primer any s’ha de dedicar el 25% de la jornada a la formació teòrica i durant el segon i tercer el 15%.

- Les activitats formatives podran concentrar-se, en els termes que acordin de manera expressa les parts contractants, en determinats períodes de temps respecte a l’activitat laboral durant la vigència del contracte. De manera que, garantint que el treballador pugui cursar els mòduls professionals del cicle formatiu o del certificat de professionalitat, per necessitats organitzatives de l’empresa, es podrà acumular la formació en els dies que menys feina sol haver i prestar el servei durant tota la jornada els dies de més activitat.
- El salari és en proporció al temps de treball efectiu. A falta de conveni, s’aplica el salari mínim interprofessional.
- La protecció de Seguretat Social per al treballador comprendrà totes les contingències, inclòs l’atur.
- Les quotes de la Seguretat Social es redueixen al 100% per a les empreses de fins a 250 treballadors, i el 75% per a les que superin aquest nombre d’empleats.
- Si el contracte es transforma en ordinari indefinit a la finalització de la durada inicial o pròrroga, s’obté una reducció en les quotes de la Seguretat Social durant tres anys de 1.500 euros si el contracte està formalitzat amb un home i de 1.800 si la contractada és una dona.
- Ha desaparegut la limitació del nombre d’aquests contractes que podien realitzar les empreses en funció del nombre de treballadors de la seva plantilla. Així que poden formalitzar tots els que vulguin.

 


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: