Els empresaris que mantinguin ocupació paguen menys a l’Impost de Societats

Gestoria Lluis. Article Opinió

Es prorroga, per a l’exercici 2013, l’aplicació del tipus de gravamen reduït en l’Impost sobre Societats per manteniment o creació d’ocupació per a les microempreses.Igual que en els períodes impositius iniciats dins dels anys 2011, 2012, per a l’any 2013, les societats que facturin menys de 5 milions d’euros i la plantilla mitjana en els mateixos anys sigui inferior a 25 empleats, tributaran en l’impost sobre societats d’acord amb la següent escala, a) Per la part de base imposable compresa entre 0 i 300.000 euros, al tipus del 20 per cent.b) Per la part de base imposable restant, al tipus del 25 per cent.L’aplicació de l’escala a què es refereix l’apartat anterior està condicionada al fet que durant els dotze mesos següents a l’inici de cada un d’aquests períodes impositius, la plantilla mitjana de l’entitat no sigui inferior a la unitat i que sigui superior a la plantilla mitjana de l’any 2008, any que es pren com a referència.Es computarà que la plantilla mitjana és zero quan l’entitat s’hagi constituït a partir d’1 de gener de 2009.Quan l’entitat s’hagi constituït dins dels anys 2009, 2010, 2011, 2012 o 2013 i la plantilla mitjana en els dotze mesos següents a l’inici del primer període impositiu sigui superior a zero i inferior a la unitat, el tipus reduït s’aplicarà al període impositiu de constitució de l’entitat a condició que en els dotze mesos posteriors a la conclusió d’aquest període impositiu la plantilla mitjana no sigui inferior a la unitat.També pels Autònoms. Aquesta mesura té el seu correlat en l’IRPF, en forma de reducció del rendiment net d’activitats econòmiques.També amb efectes d’1 de gener de 2013, es modifica la DA 27 de la Llei 35/2006 de l’IRPF que regula la reducció del rendiment net de les activitats econòmiques per manteniment o creació d’ocupació.Com en cada un dels períodes impositius 2009, 2010, 2011, 2012,  l’any 2013, els autònoms podran reduir en un 20 per 100 el rendiment net positiu declarat, quan mantinguin o creïn ocupació.A aquests efectes, s’entendrà que el contribuent manté o crea ocupació quan en cadascun dels citats períodes impositius la plantilla mitjana utilitzada en el conjunt de les seves activitats econòmiques no sigui inferior a la unitat i a la plantilla mitjana de l’any 2008.L’import de la reducció així calculada no podrà ser superior al 50 per cent de l’import de les retribucions satisfetes en l’exercici al conjunt dels seus treballadors.Quan el contribuent no vingués desenvolupant cap activitat econòmica amb anterioritat a 1 de gener de 2009 i iniciï el seu exercici després d’aquesta data, la plantilla mitjana corresponent al període impositiu 2008 serà zero.

www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: