Aprendre dels nens

Alba Galàn i Garcia. Politòloga.

Les xarxes socials són una font de comunicació i informació, ajuden a fer contactes i a establir diàlegs, així com també són una gran oportunitat per a empreses i persones amb un perfil públic per donar-se a conèixer, promocionar-se o per acostar-se més als ciutadans. Molts polítics ho saben i les utilitzen. Per a uns és una eina que serveix durant la campanya electoral, mentre que per d’altres és un element de treball per debatre i informar sobre el dia a dia. Les dues opcions són legítimes i respectables.Com en tot, però, per fer-ne un bon ús, s’han de saber utilitzar; tenir clar quina és la seva funció i què interessa difondre a través d’elles. En un context de desafecció política, a on els ciutadans cada vegada veuen més lluny els seus propis dirigents, s’erigeixen com a bona oportunitat per tornar a guanyar popularitat, confiança o prestigiar una nova manera de fer política.

 

L’oportunitat es perd quan allò que es diu a les xarxes esdevé un motiu de discussió absurda entre adversaris. Sovint als debats polítics 2.0 s’està més a prop de les típiques picabaralles del pati de l’escola que no pas d’una interacció d’opinions madures i sensates. El diàleg i poder contrastar diferents punts de vista és bo, i sobretot en política, sempre que se’n pugui treure alguna cosa positiva, generar noves idees i enriquir allò que s’explica.A Mataró sovint podem presenciar aquest lamentable espectacle. Uns, coixos i inexperts en temes de gestió i govern municipal, es pengen medalles, per petites i insignificants que siguin, de qualsevol cosa que aconsegueixen fer (encara que no sigui únicament èxit seu). Els altres ho rebaten fent declaracions inoportunes més dignes de no saber haver perdut les eleccions, que no pas d’estar realitzant una tasca de madura i de punyent oposició. Per la seva decència i per prestigiar una mica més la seva ocupació, estaria bé que fessin com els nens: comptar fins a deu i reflexionar si val la pena deixar anar el primer comentari que els passa pel cap al rival abans de piular-ho a la xarxa.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: