Vespres de quaresma

Lluís Martí i Garro. Enginyer de Telecomunicacions.

Uns amb més afany, d’altres amb incomoditat o recança, tothom s’acaba pautant els buits que li permet el propi calendari quotidià. Sigui per apaivagar neguits en els cervells de més quadrícula, sigui per aconseguir mínims comuns denominadors a l’hora d’aplegar cossos o identitats, ens esbossem la via de cada setmana amb fites de tota mena, digueu-li reunions, entrenaments, cursos, tallers o assajos.

 

I gairebé res no altera aquest compàs diari, res que no sigui la sempre present mandra o la pràctica d’alguna forma de fe: ja fos brandant el santoral en els temps en que el més sagrat encara era el més sagrat, o sigui ara, lliurant l’esperança d’un no-se-sap-ben-bé-què als designis d’una bola i el mercadeig col·lateral de tot el seu circ (ara més sense pa que mai).I així, per alguna lògica aparentment evident que alguns no podem arribar a entendre (és el que tenen la fe i, en aquest cas, la falta de fe) es decreta d’importància capital l’enèsim partit del segle i s’imposa arreu i de forma generalitzada la cancel·lació unilateral de compromisos.

Pels feligresos de la bimba potser tot plegat és tan sols l’excusa per esberlar, amb punts de gresca i de màgia, la pauta diària; carnavals a petita escala que alteren aquests horaris que ens quadriculen els dies.A l’altra banda, per la resta (agnòstics, ateus, apòstates o coreligionaris d’aficions ‘menors’) els dies de partits cabdals per l’esperança pàtria (estem apanyats!) esdevenen micro-quaresmes que esborren, vulguis no vulguis, la pròpia normalitat, amb vespres empeltats de petits sàbats deserts. I sense dret a rèplica, a risc de ser considerats heretges.I així s’esvaeixen o s’ajornen desenes i centenes de reunions i entrenaments i cursos i tallers i assajos en una impressionant demostració de flexibilitat i de capacitat d’adaptació col·lectiva. Impressionantment potent i impressionantment trista si constatem com tanta for­ça pràcticament només s’activa per retre homenatge a l’ancestral tradició de l’anestèsia social.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: