Busquem una solució?

Alba Galàn i Garcia. Politòloga.

Dijous passat unes 300 persones van aturar un desnonament al barri de Cerdanyola. Un cop més una mobilització ciutadana va ajudar a parar, encara que fos momentàniament, un desallotjament a una família de la nostra ciutat. Hem d’aplaudir la força de la mobilització. Qui més qui menys està patint la crisi. Tot i així, no hem de deixar de tenir clar que allò que va passar ara fa mes d’una setmana és un pedaç. A molt estirar una acció simbòlica de protesta perquè no s’està d’acord amb la manera legal com s’estan resolent aquestes situacions. Una solució momentània que no es podrà repetir amb totes les famílies que es trobin en el mateix cas. Seria idíl·lic, però no ho veig viable.

Les lleis que regulen els desnonaments i les seves execucions són de caràcter estatal, però moltes vegades és el mateix govern local qui ha d’intervenir per buscar solucions per a les persones afectades i desprotegides. El govern municipal ha actuat a través d’un decret d’alcaldia. La forma de treball plantejada, d’entrada, no em sembla malament, tot i que hagués estat bé que la comissió mixta s’hagués creat fa uns mesos abans que el problema arribés a esclatar a casa nostra. A partir d’ara haurem d’estar atents a veure quines són les opcions reals que tenen els agents d’aquest grup per minimitzar la problemàtica.En major o menor mesura, tots tenim la culpa de la situació en que ens trobem. Caixes, bancs, empresaris, governs, polítics, però també els ciutadans a nivell particular. Ningú s’esperava la crisi que estem patint, al mateix temps que no hi havia criteri a l’hora de gastar, gestionar o concedir diners. Avui ens trobem en una situació més que preocupant. És possible que vagi a més. Personalment dono suport a les accions ciutadanes realitzades. Aquesta última ha servit per donar a conèixer el cas i obrir el debat públic a la ciutat. Però no ens podem quedar aquí. Hem d’anar a buscar l’estratègia per acabar amb el problema de fons i no simplement retardar el patiment dels afectats. És feina de tots.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: