Contra la diarrea

Firmes | Cugat Comas, estudiant de Ciències Polítiques

La fulla s’ha passat i la ciutat té tots els números per enterrar aviat el debat més pesat dels darrers anys. S’han fet les coses fatal, d’inici, de continuació i de fi , però ja se sap que la fugida endavant és, per l’animal bastard, la primera opció. En perspectiva tot el que ha envoltat la ditxosa fàbrica fa un tuf de culebrot de poble, mals governants i interessos particulars, tot enverinat a tort i a dret per acabar en la casella que ja se sabia. Un joc inútil de fi nal conegut: vindrà El Corte Inglés.

Assumint-ho com a premissa, que més ens val tenir-ho clar, un mai no acabarà d’entendre quin màgic element presenta el lloc elegit per ser per atributs masculins el lloc desitjat i inamobible. M’explicaran mil vegades que no hi haurà col·lapse en el tràfic, que jo no m’ho creuré. M’hi cantaran desenes de cops les gràcies d’ubicació, que no les hi trobaré. Però van dir allà, i aquí vam fer cap allà. El Corte Inglés havia de venir i ve, on volia i com volia.

Pot no agradar el fet però seguir driblant la realitat no acompanya ni convé. El que ens hem de plantejar ara és una nova disjuntiva, una nova discussió i, mal ens pesi, ja no té el patrimoni per subjecte ni el Corte Inglés per passiu. Ara el que toca és tenir la valentia de defensar que la reconstrucció previ desmuntatge de la nau és un despropòsit. Regidors ho confessen sense difi cultat. Ara el que toca és no gastar-se l’oro i el moro amb una ximpleria com la de traslladar un edifici que, si ens el pixem per una banda, no hem de vanagloriar per l’altre. Mataró, en tot aquest afer, ja fa mesos que es va abaixar els pantalons en nom del progrés, del lloc del pecat i del cost que s’havia de pagar. Una vegada fa temps que tenim els calçotets abaixats, el llapet d’assumir l’error històric i prevenir nous Can Fàbregas en un futur, al preu de donar per perdudes aquestes pedres, em sembla mal menor al costat de la diarrea mental de traslladar a preu d’or la fàbrica. Capgrossos sí, caganers estúpids, potser no cal.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: