Quadern de bitàcora

Isidre Julià i Avellaneda. Poeta Mestre en Gai Saber

Sóc peix que ha davallat per ribes d’aigua dolça. I, ara, estranyo la salabror de l’estuari. L’ensurt de les marees em desficia. Jo que nedava en plàcids gorgs i m’allitava sota les gleres, mentre les velles aigües -alentint-se en les quietuds dels meandres, remorejaven les cobles de Jorge Manrique. (Nuestras vidas son los ríos que van a dar a la mar que es el morir...)   I mentrestant amb braçada mansueta vorejo l’istme que les marees no engoleixen. Però el tràngol em xucla mar endins i m’arriba el crit eòlic dels cimbells ficticis enllà del horitzons escàpols que em reclama amb les síl·labes aquoses del meu nom. I emproo la singlada enmig de l’avalot de múltiples preguntes eixordades per la maregassa de tèrbols averanys.I el salobre em rovella les milles que em separen del futur mentre el nacre encrostat dins el varec dels enigmes m’enxarxa aiguamarines en el iode del meu crol. Pretenc el surf, en el crestall de l’escuma itinerant, vaiverejant el trofeu de les ones que, encara, m’han de néixer.Volen gavines en les albades humides i estrelles m’acomboien en les nits serenes, en tant que l’escumeig m’esquitxa ressonàncies de petxines augurals. I em deixo endur pel llimerol benigne quan els alisis em plisen veles blanques i exòtics peixos d’esperança signen el rumb de bitàcoles ignotes i em balisen la derrota milla a milla.Sempre neix una enèsima onada que trenca els forrellats dels horitzons. I m’amistanço amb nereides que m’aborden amb les àmfores curulles d’alfes i omegues. I heus-me -il·lús ictini- navegant damunt l’escuma aquosa dels designis mentre l’eternitat romp rem i escàlem i inval·lida que el múscul ciï devers la cala blava de l’ahir.Pesco pavanes en la ranera defallent de les ones successives i en el vast oceà de la memòria sóc un rèquiem que ignora amb quin cel s’abraça el peatge de les aigües naufragades. No temo el far bromós de l’última bocana i un flux ponentí m’apropa devers el dic sec on les quadernes recobren l’eternitat del silenci. La mar és inundada de llàgrimes.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: