Escriure

Isidre Julià i Avellaneda. Poeta Mestre en Gai Saber

Certament la vida -i sovint la sofrença- s’ha allargat més. La part negativa és que el que s’ha estirat, només, és la vellesa. Sembla que l’ideal fóra allargar cadascun dels trams vitals: la infantesa, la pubertat, l’adolescència i la resta de situacions que van perfilant la llargària del nostre itinerari. Potser un dia s’aconsegueixi amb l’oposició ja prevista dels creacionistes de torn.Superar vuitanta-sis anys de vida, encara avui en dia, no és a l’abast d’una majoria. -i superar aquesta edat amb unes facultats físiques i psíquiques acceptables, encara molt menys. Per aquesta causa penso, en particular, que és un privilegi -ni que sigui aleatori i eventual- disposar, encara, d’aquest plus sobre la mitjana.Penso en dos aspectes. Un el de poder gaudir de la bonança pròpia en la que deu haver-hi una disposició genètica i, alhora i en bon grau, un comportament al llarg de la vida amb una actitud assenyada i restrictiva de tot allò que en pugui causar un deteriorament. I l’altre la fortuïtat -o la vàlua- de ser admès a un mitjà públic amb l’oportunitat d’escriure-hi.No parlem ja d’excel·lències. Sinó, simplement, del que bonament sorgeix. I, en tot cas, amb tolerància fonamentada, amb el convenciment de què la raó absoluta, no és en posició de ningú.Amb l’edat s’aminoren les facultats, minven els impulsos de tota mena. No sempre les circumstàncies proveeixen un estat d’ànim per desenvolupar una feina que abans t’era com una joguina al teu abast. Però cal perseverar perquè enmig de tants aperduaments i entorn d’una constel·lació d’esdeveniments tan proclius a procurar-te un amortiment d’estímuls, continuar amb una feina a la que t’has dedicat d’ençà llarg temps, esdevé un detonant de projecció per donar a empenta cara al futur.Tots aquells que hem compartit, al llarg de la vida, el treball i la literatura i n’hem recol·lectat una collita generosa i complaent, hem d’agrair-ho a tots els que ens ho han fet possible. Perquè qui cregui que el mèrit és exclusivament propi està equivocat. I aquest afecte ja l’hem fet notori i l’hem transferit a aquells que ens l’han propiciat.  

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: